Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 16:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Es ven Renau

Finalment s’ha suspès el pla de desenvolupament de la zona de la Budellera de Tarragona. La Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona de la Generalitat va emetre un informe en què es posa en entredit la viabilitat d’aquest i acaba donant la raó a les crítiques dels moviments veïnals i ecologistes: entre d’altres aspectes, l’informe diu que a la Budellera s’ha donat una «imposició de l’artificialitat de l’ordenació i la volumetria urbana sobre el medi preexistent».

Curiós, a Renau, poblet amb poc més d’un centenar d’habitants i un dels darrers llogarets del Baix Gaià on encara hi roman un cert encant, passa tres quarts del mateix amb el seu nou Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal: planificació injustificada, insostenible i que artificialitza. A molts renauencs, doncs, no ens sembla bé que es permeti de construir més habitatges tenint en compte el gran nombre de cases buides i de parcel·les per edificar que encara queden a Renau, per molts anys. No és cap bajanada i la nova Llei de Territori en curs postula prioritzar el reciclatge urbà enfront de la creació de nou sòl.

No ens sembla bé, ni de bon tros, que es pugui urbanitzar justament part de la millor vista del poble, eclipsant la part vella del poble i el seu entorn. Un sòl protegit per la Generalitat precisament pel seu valor paisatgístic.

No ens sembla bé que els veïns dels xalets preexistents perdin vistes.

No ens sembla bé que això es dissenyi seguint el model estàndard de xalets prou conegut i sense normes constructives que asseverin criteris de sostenibilitat ambiental moderns.

No ens sembla bé que el valor de les nostres cases davalli, en perdre qualitat paisatgística i ambiental el poble.

No ens sembla bé que en lloc de protegir la singularitat rural d’un lloc tan especial com és l’antic nucli de Peralta, s’hi projecti un creixement que quadruplica les cases existents.

No ens sembla bé que això es faci sense comptar amb l’opinió dels veïns de Renau, de forma sincera, transparent i vinculant, democràtica en essència. Que es confongui una participació ciutadana real amb la simple informació pública. I que ni tan sols es considerin les nostres al·legacions finals.

Caldrà veure si a la fi els principis de «desenvolupament urbanístic sostenible i de participació ciutadana» es fan realitat arreu. Potser caldrà recórrer al Síndic de Greuges?

Toni Bara

(Renau)

Agradecimiento al Hospital Joan XXIII

En nombre de mi marido Francisco Aguilar Arjona y mío, quiero remitirle en este carta el agradecimiento al equipo de Urgencias del Hospital HJ23, que en esos días de epidemia de la gripe el servicio estaba colapsado por tantos usuarios enfermos como yo, por su atención, ya que fue excepcional, y muy en especial al servicio de Medicina Interna, a la Dra. Andra Ceausu y Dra. Aguet, así como todo su equipo por su trato recibido.

A veces el agradecimiento es algo obvio, pero en este caso particular es necesario resaltar la calidad humana demostrada por las doctoras nombradas y todo su equipo. Ya que en momentos de recortes en la sanidad –unos 2.000 sanitarios menos en estos 4 años y 1.400 M€ menos de inversión de la sanidad catalana–, estos grandes profesionales de la medicina hacen que nosotros, los pacientes y usuarios, no nos demos cuenta del gran esfuerzo, trabajo y dedicación que tienen.

Reitero mi más profundo agradecimiento y deseo que el Señor le dé mucha salud a la Dra. Andra para curar a la gente, ya que tiene una gran calidad humana.

Isabel Crespillo Castro y

Francisco Aguilar Arjona

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari