Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 15:42 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El destino del Banco de España de Tarragona

No sé si al final acabará siendo algo, pero se van moviendo ideas y puede ser que alguna acabe en buenas manos y podamos sentirnos orgullosos, de haber conseguido para la ciudad, algo de lo que no andamos sobrados: un centro cultural y de ocio, que podría abarcar una oficina de turismo, digna de Tarragona y provincia, porque es mucho lo que hay que enseñar al visitante; un espacio para lectura diaria (ya sabemos que no es posible biblioteca), cafetería, que podría tener salida al jardín que quieren abrir al público, salas polivalentes que se pudieran usar tanto para charlas o conferencias, como para exposiciones.

Y si queremos rizar el rizo, aprovechando el buen clima que tenemos, se podría sugerir un restaurante en la terraza, desde donde se divisaría una interesante perspectiva de la ciudad, disfrutando de una buena gastronomía, con familiares o amigos.

También está el proyecto de ubicar un centro de divulgación científica, que después de mucho consultar, he llegado a la conclusión de que el ciudadano quiere una cosa pero el consistorio insiste en pensar lo contrario.

Pregunten antes de que sea demasiado tarde.

M.ª Elisa Aragonés Domènech

(Tarragona)

Junts podem millorar la Setmana Santa de Tortosa

Són molts cops ja que hem intentat proposar millores en l’activitat de l’Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa, buscant aportar valor afegit sense sortir d’un cert camp d’actuació estrictament religiós. Ho hem fet sempre amb l’objectiu de reforçar el potencial que té la nostra Setmana Santa, a la qual tant ha contribuït la nostra Confraria juntament amb les nostres confraries germanes.

Ara, però, ens trobem amb la constant negativa de la Junta, que, sense massa raons, ens dificulta i ens frena el necessari estudi, avaluació i confrontació del projecte.

Creiem en la constant evolució, feta a poc a poc, amb calma i ben argumentada, de la Processó del Silenci, per donar-li una major brillantor i espectacularitat, escenificant moments puntuals que poguessin animar a fidels i públic en general a venir i participar massivament. Podem parlar de sons, olors, cants corals... que no desvirtuïn la majestuositat, respecte i recolliment que impregna una Processó del Silenci en una nit tan important com la matinada de Divendres Sant.

De la mateixa manera que els sons i les olors també és interessant parlar de poder incorporar noves imatges, amb el rigor i seriositat que hauria de tenir una escenificació com aquesta entre el Crist a la creu i la seva Mare angoixada. Entenem que podria engrandir i donar més solemnitat a la Processó.

Intentem ser creatius sense trencar el sentit de la Processó, però amb l’habilitat d’introduir nous formats per engrandir l’acte. Ens mou la confiança amb la nostra feina, no tenim por al conflicte de l’aportació d’idees i mentre molts s’amaguen, nosaltres acceptem el repte de contribuir a innovar i buscar oportunitats per atraure més fidels i públic en general a la Setmana Santa, sense renunciar en cap cas a la tradició. D’exemples en tenim, també a la mateixa ciutat de Tortosa. Per això, demanem que tots junts puguem fer la força necessària per intentar-ho. Nosaltres estem disposats.

Josep Otero

(Membre de la Junta de la Confraria de la Puríssima Sang de Tortosa)

Comentarios
Multimedia Diari