Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

Un apotecari expert en minerals

El batejà el Dr. Pau Domingo i Arnau de Tarragona

Jordi Morant i Clanxet

Whatsapp

El batejà el Dr. Pau Domingo i Arnau de Tarragona. Era fill del Dr. Joan Domingo i Arnao, apotecari i de Marina Duran. Tenia 9 anys quan morí el seu pare. Es doctorà en Farmàcia a Barcelona, era batxiller amb grau. En aquell temps es constituïren els títols de Mestre Apotecari i el Gremi dels Apotecaris. L’establiment, mentrestant el regentà un suplent apotecari. En el període de la guerra del Francès va amb la família a Mallorca. El 1837 es casa amb Antònia de Castellarnau i Camps de Tarragona, però el matrimoni cau en crisi i obtenen la separació canònica. El 1851 és conseller de l’Ajuntament de Tarragona, és tinent d’Alcalde, treballa intensament per la ciutat i també és tinent del Cos de la Milícia Nacional. És sots delegat dels apotecaris de Tarragona el 1847. El coneixement sobre minerals els aplica en diverses societats com accionista, havent-hi documents que en parlen a bastament.

Domingo ja gran, es posà al capdavant de l’apotecaria heretada del seu pare. Entrà com accionista amb 3.600 rals de velló, a la societat Minera Española i també participà en una mina a Falset que produïa Galena. La societat Minera Selvàtica estava situada entre la Selva i l’Albiol i es constituí a Tarragona el 1843. També tenia participació activa a la mina Capitana Sociedad Minera la Unión, potser la més important. Es constituí a Tarragona, quedant-se Domingo 68 accions, formada per 30.000 duros i era propera al nostre Camp. El patrici vivia al carrer Major, 35. Morí i no deixà fills. Fou enterrat davant la Capella del Cementiri. Tenia dues germanes, però deixà el pis del carrer Major i l’establiment a Flora Domingo i Duran, muller de Tomàs Fàbregas. Els altres béns els donà a una germana, tres cases al centre de la ciutat i una finca a Sant Pere de Sescelades.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También