Una Tarragona verda?

El Mur Verd? Seria important acabar aquest bosc artificial per fer pantalles verdes i absorvir l’impacte visual de la indústria

25 enero 2020 22:50 | Actualizado a 26 enero 2020 15:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ara que estem davant de l’emergència climàtica crec que és important tractar un tema cabdal per a la nostra ciutat: els espais verds de Tarragona. Som una ciutat compactada al centre i molt dispersa en tots els seus barris. El projecte de l’Anella verda és importantíssim, ja que preserva i potencia tota la zona de bosc que tenim a les zones del nord i de Llevant del municipi, amb tots els camins i senders imprescindibles pel seu gaudi i manteniment. Segurament estem parlant de boscos que, per la seva continuïtat i espai, són únics a la costa catalana.

Però mirant cap a Ponent, la cosa ens mostra una situació ben diversa. Ja sabem que l’ocupació del territori és molt més densa, des de els barris d’habitatges als polígons industrials i, principalment, el polígon petroquímic que supera els nostres límits municipals. Fa uns trenta anys que un dels projectes estrella del Consistori del moment era el llavors anomenat Mur Verd, un bosc artificial que estava principalment davant del barri de Bonavista i que anava des de l’estació elèctrica existent fins a la factoria de Basf.

Doncs bé, al pas dels anys hom pot veure que aquest bosc s’ha quedat a mitges, desconec si per poc arrelament dels arbres que s’hi van plantar o per deixadesa de l’Ajuntament, però tothom pot veure que va quedar a mitges. Crec que és molt important poder-ho acabar. D’aquesta manera, podríem veure i gaudir d’un veritable bosc de punta a punta, on per una banda l’impacte visual de les químiques quedarà absorvit, però també l’impacte ecològic, ja que l’existència d’aquest provocaria l’absorció del gasos emesos per la indústria.

No podem quedar-nos a mitges en quelcom tant important per la nostra salut. I crec que no només en aquest sector. Qualsevol que miri el Google Maps pot veure espais a tocar a la petroquímica ( i que segurament els propietaris són les mateixes empreses) buits. Podríem arribar a acords perquè elles mateixes creessin boscos al voltant. En definitiva, parlo de fer «pantalles verdes» al voltant de la indústria, com per exemple es va fer en el vial que conecta La Pineda amb Vila-seca; amb bona voluntat i consens podríem avançar per fer un territori més verd i ecològic i on, fins i tot, fossin d’esbarjo per als veins.Tot està inventat i en altres llocs i països ja s’ha fet.

Els temps canvien i també hem de transformar el territori. Ens ho mereixem.

Comentarios
Multimedia Diari