Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Opinion el voraviu

Una altra apujada d’impostos a la vista

Si fan falta més diners per a l’atenció sanitària, per a les pensions, per a l’educació, per als serveis socials... per què no miren d’estalviar-los d’allà on es gasten sense fer cap falta?

Josep Ramon Correal

Whatsapp
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero. EFE

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero. EFE

Els socialistes i l’esquerra en general tenen prou experiència de govern per saber que hi ha una altra manera d’obtenir més recursos per a l’Estat que no sigui apujar els impostos: reduir les despeses. Doncs no hi ha manera que n’aprenguin. El nou govern esquerrà de Pedro Sánchez porta quatre dies al poder i ja està ordint la forma d’engegar una altra clatellada al contribuent. De moment, per evitar que s’esvaloti el galliner, parlen d’apujar l’IRPF només a les rendes superiors als 150.000 euros anuals. Això afectaria 90.788 contribuents i permetria recaptar 400 milions d’euros més a l’any. Però com que amb això no en tindran ni per començar, cal prevenir que ens tocarà el rebre als de sempre: la classe mitjana assalariada. Si fan falta més diners per a l’atenció sanitària, per a les pensions, per a l’educació, per als serveis socials... per què no miren d’estalviar-los d’allà on es gasten sense fer cap falta? Per què no proven de reduir el garbuix d’administracions inoperants? Per què no enllesteixen els alts càrrecs i els politicastres com el de l’Assemblea de Madrid José Miguel Moreno, el qual va confessar en una conversa telefònica que s’havia fet diputat per a «tocar-se els ous». Una pregunta innocent: els diputats catalans que porten quatre mesos sense anar al Parlament, segueixen cobrant el sou?

Temas

Comentarios

Lea También