Una broma de mal gust

19 mayo 2017 19:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Semblaria un acudit si no fos perquè, en lloc de fer riure, fa plorar. Cinc hores per anar en tren de Tortosa a Barcelona. Cinc, que es diuen aviat però que passen molt lentament. I si no que els ho diguin als ‘sofridors’ usuaris de Renfe. A veure senyors. És cert que ja estàvem acostumats als retards, ja que només el 28 per cent dels trens de les línies R15 i R16 que cobreixen les Terres de l’Ebre són puntuals. Però una cosa són retards de vint minuts o mitja hora i una altra cosa és el d’aquesta setmana. A l’avaria en el sistema de senyalització i seguretat de la via a l’estació de Mont-roig del Camp en un tram de via única, que Adif intenta reparar des de dilluns a la nit sense èxit de moment, es va afegir ahir una vaga de maquinistes en l’àmbit de tot l’Estat i una altra avaria al tram entre Reus i Tarragona. Per llençar coets.

No és presentable que l’any 2016 encara hi hagi un tram de via única al Corredor del Mediterrani. Sembla que la doble via arribarà finalment l’any que ve, al·leluia. És vergonyant que es trigui gairebé el mateix temps en fer el recorregut en tren entre Ulldecona i Barcelona que entre Vinaròs i Madrid, que disposa als estius d’un tren de la costa que empra la via de l’alta velocitat entre València i la capital.

El tren és un servei públic i no una penitència. Entenc que la majoria d’usuaris prefereixi actualment anar en autocar, vist el que els toca patir dia si dia també. Esperem que les millores arriben al més aviat possible, que l’Estat faci les inversions que li pertoquen per dret al territori i la Generalitat el doti d’un servei i tarifes adequades. Ens ho mereixem.

Comentarios
Multimedia Diari