Una vegueria, quatre capitals

L'aposta per la Vegueria és l'oportunitat de dotar el territori d'instruments moderns de gestió i d'ordenació

19 mayo 2017 16:10 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Martí Carnicer, alcalde del Vendrell

Al Penedès estem de celebració. Desprès de més de deu anys de mobilitzacions i gran tasca de la societat, el Parlament va reconèixer la singularitat d’aquest territori com a Vegueria.

Una fita històrica que compartim els penedesencs. Ha de permetre reduir la distància entre la política i la gent, a més de permetre una major i millor gestió i ordenació del territori i una major i millor qualitat de vida. El Penedès té una estructura territorial ben definida a partir de les quatre capitals comarcals: el Vendrell, Igualada, Vilafranca i Vilanova. Aquesta distribució i les dimensions de les capitals és una de les característiques que millor defineixen el territori. Formen els centres neuràlgics d’una xarxa de municipis distribuïts de manera equilibrada. Les capitals consoliden els models comarcals, que volem que en surtin reforçats amb la Vegueria.

Ara que el Penedès com a organització territorial és una realitat, cal posar en valor aquesta estructura que permet cohesionar i equilibrar el territori. Des de cadascuna de les nostres ciutats hem de defensar la seva importància i l’oportunitat de treballar en xarxa de forma més estreta.

Volem que la Vegueria reconegui el rol de les quatre capitals. Defensem el model de la cocapitalitat, o millor dit, de la capitalitat compartida, on el Vendrell, Igualada, Vilafranca i Vilanova tinguin el mateix reconeixement.

Defensem una distribució dels serveis de la Generalitat a la Vegueria en pertinença a les necessitats que pugin representar els territoris, respectant els valors que implica la capitalitat compartida.

L’aposta per la Vegueria és l’oportunitat de dotar el territori d’instruments moderns de gestió i ordenació. El Penedès ha de ser sinònim d’un model cohesionat, de treball amb i per al territori, de promoció i difusió de les seves particularitats i en línia amb la nova societat.

L’escrit també el signen Marc Castells (alcalde d’Igualada) Pere Regull (Vilafranca) i Neus Lloveras (Vilanova).

Comentarios
Multimedia Diari