Units per... defensar allò que valorem

Apostem per una implicació desacomplexada en la política espanyola

03 julio 2017 09:59 | Actualizado a 03 julio 2017 10:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Estem en temps més complicats del que la vida quotidiana ens fa sospitar. La nostra vida transcorre en una relativa tranquil·litat, mentre al nostre voltant s’estan produint canvis molt importats i més ràpidament del que ens adonem.

Els canvis tecnològics modifiquen sense voler el nostre entorn laboral: desapareixen mots llocs de treball i es creen altres pels quals no estem gaire preparats, generant-se grans borses d’atur. El futur el vivim amb incertesa. La nostra educació, salut, les pensions... depenen molt de la capacitat de recaptar impostos, però aquesta es veu afeblida per l’elusió fiscal i unes pràctiques de grans empreses que limiten la quantia del diner públic, sent l’import de societats un tema clau de cara als pròxims anys i a la sostenibilitat de l’estat del benestar. Les puntes climàtiques són cada vegada més agudes, però moltes de les mesures per aturar l’escalfament i fer sostenible el nostre desenvolupament són dramàticament lentes. I com aquest tenim una dotzena de reptes transcendentals per al nostre dia a dia de demà o demà passat.

Els reptes d’una societat avançada com la catalana es poden afrontar i fins i tot convertir-se en oportunitat si es donen dues circumstàncies clau: cohesió social interna i cohesió social externa. Sense aquestes condicions no podrem respondre bé al futur ni preparar adequadament el dels nostres fills. UNITS PER AVANÇAR neix amb el desig d’ajudar a crear aquestes dues condicions.
En el nostre manifest fundacional, reivindiquem la construcció d’una societat més cohesionada internament i molt ben articulada amb el seu entorn, en la qual el sacrifici sigui assumit com un valor social, sabent que l’esforç i el guany es repartiran amb equitat. Una societat que prengui consciència que una part dels seus problemes té millor solució en el marc de l’Estat -en el nostre cas l’espanyol, al qual reclamem respecte i reconeixement vers la realitat nacional de Catalunya. Però alhora apostem per una implicació desacomplexada en la política espanyola, recuperant la millor tradició del catalanisme. I donem una gran importància a la construcció europea: assumim amb totes les conseqüències la unitat d’Europa com a marc supraestatal de solució de molts dels problemes de present i de futur.

Aquesta visió i la manera de fer política inspiren els valors del catalanisme, del centre polític, de l’esperit federalista europeu i del pensament polític humanista socialcristià obert a persones de tradicions filosòfiques diferents, però que compartim una visió de la persona, de la seva dignitat i del seu desenvolupament integral en la comunitat.

Som molts els que cada dia ens aixequem al matí escoltant notícies que no ens agraden. La solució independentista no és una bona alternativa per als problemes amb què obro aquest article. No dóna cohesió interna ni externa i, de l’altra banda, l’immobilisme ens manté dividits i sense eines per avançar i contribuir en la resolució dels reptes.

Cal, doncs, passar de la preocupació i la queixa a l’acció: ens cal el compromís de crear un espai polític útil per construir ponts. Des d’Units per Avançar us convidem a fer-ho possible. Ànims!

Comentarios
Multimedia Diari