Volem un impuls social

Més enllà de posar parets i mobles, hem de donar mitjans a les biblioteques

19 mayo 2017 19:55 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de les eleccions municipals passades, la coalició formada per Esquerra Republicana de Catalunya, MES, Moviment Democràtic Català i Avancem treballa a l’Ajuntament de Reus per una ciutat de tots. Una ciutat viva, dinàmica, amable. Una ciutat per viure-hi i conviure-hi. Una ciutat amb força per empènyer cap al país que volem: independent, just i econòmicament pròsper per a tothom.

Som conscients de les amenaces que pateixen actualment moltes persones al nostre voltant: la manca d’habitatge, l’atur, les mancances econòmiques i energètiques, l’escassetat de possibilitats per al futur. Per això, els valors republicans de progrés social, igualtat de drets, participació democràtica i diàleg col·lectiu ens han portat a impulsar iniciatives al voltant dels temes que en aquest moment considerem prioritaris. Mocions i propostes destinades a millorar la situació dels col·lectius amb problemes més greus, a dotar la ciutat de les eines que necessita per continuar prosperant econòmica, i a recolzar des de Reus el camí del país cap a la independència.

Al llarg dels primers vuit mesos d’activitat municipal, entre altres iniciatives hem aconseguit que l’Ajuntament de Reus aprovi per unanimitat destinar al lloguer social, per a les persones que es veuen amenaçades pels desnonaments o no tenen possibilitat d’aconseguir un lloguer assequible dins del mercat comercial.

Aprofitant que comptem amb la nova biblioteca municipal Pere Anguera, finalment inaugurada, també hem aconseguit que el Ple aprovi per unanimitat un impuls al vessant social, democratitzador i actual de les biblioteques, que permeti trencar la barrera digital que aïlla moltes persones de la informació necessària per seguir tenint possibilitats laborals, formatives i de participació en la vida col·lectiva. Més enllà de posar parets i mobles, hem de donar mitjans a les biblioteques per fer activitats en favor dels reusencs i les reusenques.

Hem treballat per una vida més harmònica entre tots els qui vivim a la ciutat de Reus buscant un consens col·lectiu al voltant de les situacions de possible conflicte i fomentant des de l’inici el debat democràtic al voltant de l’Ordenança de Civisme.

En aquest moment, el grup municipal d’ERC-MES-MDC-Avancem a l’Ajuntament de Reus es troba en una nova conjuntura. Ens hi ha portat la voluntat de ser com més útils millor, des de la responsabilitat i la voluntat de servei. No ens podem quedar plegats de braços si pensem que podem treballar més intensament.

Per això, des del dia 27 de gener, vam parlar amb el grup municipal de Convergència i Unió per l’entrada al govern de la ciutat. Des de la voluntat de diàleg que considerem imprescindible en la gestió dels afers col·lectius, buscarem fer les millors aportacions possibles al Reus que volem just, lliure, viable i humà.

Comentarios
Multimedia Diari