Comentari al 'Quedem als despullats'

19 mayo 2017 18:28 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Senyor Montoya, vostè comença el seu article amb un «Sálvese quien pueda» i comentant «Es lógico que en un barrio como la Part Alta puedan circular camiones de reparto. Pero en plena temporada turística, no se les debería permitir hacerlo a media mañana». També comenta per damunt alguna de les altres problemàtiques de la circulació a la Part Alta sense voler entrar en profunditat.

Bé, doncs, donat que dedueixo que vostè no viu a la Part Alta i que sols passava per allà un dia a les 10 del matí, permeti’m que li concreti una mica més com funciona a la Part Alta la circulació. En primer lloc dir-li que l’horari establert de càrrega i descàrrega considero que és el més correcte donat que és el de menor afluència de persones, si es fixa en la seva foto de les escales de la Catedral no es veu cap turista. A partir d’aquí li diré que el «Salvese quien pueda» el patim tots els veïns de la Part Alta tot l’any, en primer lloc perquè aquest horari de càrrega i descàrrega no es respecta ni es fa respectar, tot el dia hi ha vehicles descarregant a la Part Alta fins i tot a mitja tarda al mig de la Baixada Misericòrdia o al carrer Enrajolat, tot el dia baixen vehicles no autoritzats per la baixada Misericòrdia, cotxes pujant en sentit contrari per la Baixada Peixateria i naturalment tots els matins vehicles aparcats damunt la vorera del costat de la farmàcia al carrer Cós del Bou que fan que sigui intransitable per qualsevol persona i especialment per les que van amb cadira de rodes o cotxes de nens petits. I sap què passa, sap què sembla, que ningú fa res, no es veu mai una patrulla de la Guàrdia Urbana i menys en les hores més problemàtiques, no estan mai tampoc quant algú toca l’acordió a la 01.30 de la matinada a la plaça dels Sedassos, o a les escales de la Catedral o al Pla de la Seu, o quant a mitja tarda baixen barrils de cervesa arrossegant-los per terra.

Perdó, he exagerat quan dic que no hi són mai, no hi són mai excepte quan s’acosten diades puntuals o festes que aleshores sí que hi són per controlar que els veïns no destorbin els actes i respectin totes les normatives, no fos cas que molestin algú si estan descarregant la compra o la cadireta dels nens.

Per cert, ja estan aquí les festes i avui, dia 12, a sota les escales de la Catedral ja hi havia sis policies nacionals i quatre guàrdies urbans a qui sembla que feien un reportatge, sembla que la Part Alta queda bé per sortir a la foto però no per cuidar la qualitat de vida dels residents. I tingui clar que tots, tots els veïns, tenim clar que viure a la Part Alta té un peatge, però una cosa és un peatge i l’altre, un espoli.

Josep Lluís Ortiz

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari