El retorn de Gengis Khan

19 mayo 2017 20:57 | Actualizado a 24 diciembre 2019 21:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El pànic es passeja pels carrers de les diferents capitals d’Europa. París plora per les víctimes i canta La Marsellesa mentre Holland envia el portaavions Charles de Gaulle per combatre contra l’Estat Islàmic i cercar aliats. Brussel·les també viu aquesta por i aquí ja ens amenacen per la jihad en un parell de sinistres vídeos. Deixem per un moment la realitat.

A l’edat mitjana el mític Genguis Khan havia reunit en les diferents tribus de mongols 14.000 guerrers i els va llançar contra estats eslaus, Àsia Central i el Nord de Xina, la qual també estava dividida com ara passa entre la Rússia de Putin i Turquia. Debilitades les faccions xineses, saquejaren Pequín. La host de Genguis Khan destruïa qualsevol poble que resistia. Imaginem les extenses estepes i hàbils genets que muntaven les seves cabanes semiesfèriques de pell entre valls i parlaven al voltant de fogueres per traçar els plans de la pròxima conquesta.

Ara el califa Abu Barkr al-Baghdadi ha pres el relleu i, malgrat que Occident bombardegi Mossul, Fallujah i Al-Raqqa, només mataran pobres dones i nens. El veritable perill està en qui els recolza. Aleshores, ens trobem davant del Genguis Khan del segle XXI?

 

Xavier Parera

(Llicenciat en Geografia i Història)

Comentarios
Multimedia Diari