Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El projecte definitiu per a la Tabacalera?

08 abril 2024 19:15 | Actualizado a 09 abril 2024 07:00
Mònica Just
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Hem vist propostes de tots colors per a la Tabacalera. La fàbrica tarragonina va obrir el 1932 i en la seva època de màxim esplendor va tenir més de 1.100 treballadors. Va tancar l’any 2007 i des de llavors hem sentit idees de tota mena. Recordem aquell jardí vertical que va dur l’edifici a un preocupant estat de deixadesa.

La decadència es feia visible més i més, fins que ha acabat resorgint en un nou projecte, sembla, engrescador. Quasi dues dècades després, la idea és que la Tabacalera es converteixi en ubicació d’una nova biblioteca, universitat d’educació física i conservatori de música. I tot plegat, amb el criteri tècnic en mans d’un arquitecte que ha estat l’artífex del districte 22@ de Barcelona.

Miquel Barceló s’encarregarà de dissenyar la transformació del Francolí en un hub tecnològic i d’innovació. Pot haver-hi incredulitat i escepticisme.

És normal que passi. Però té bona pinta. Espero, i confio, que aquesta vegada la idea prengui forma de veritat. I no només això. Espero que es consolidi i doni una nova centralitat a l’altra banda del Francolí. Que puguem veure com l’emblemàtica Tabacalera torna, finalment, a lluir.

Comentarios
Multimedia Diari