Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Davant el cicle electoral, no tots són iguals

  26 mayo 2023 19:06 | Actualizado a 27 mayo 2023 07:00
  Joan Llort Vallès
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El diumenge 28 de maig ens tornem a jugar el nostre futur, el nostre futur més proper, ja que estan en joc les alcaldies i els governs municipals, però no només això. Aquest cap de setmana estan en joc les polítiques socials més properes als ciutadans i ciutadanes dels propers 4 anys.

  Hi ha en joc, per exemple, els problemes de l’habitatge que any rere any ha anat empitjorant i agreujant-se, i que necessitem solucionar als ajuntaments amb altres administracions. Cal que es desenvolupi un pla de l’habitatge articulat i desenvolupat a nivell municipal que asseguri aquest dret a les persones que no tinguin recursos.

  Els ajuntaments han de poder dur a terme estratègies públiques de rehabilitació, fixar condicions mínimes d’habitabilitat o implementar mesures deficiència energètica. I, per descomptat, necessitem que els ajuntaments creïn una protecció específica davant del desnonament, especialment adreçada a protegir els menors i la gent gran.

  Són els ajuntaments els que han de donar resposta a les nostres necessitats socials més immediates.

  Però per això necessitem sortir al carrer, participar d’aquestes eleccions i votar. Si ens preocupa el nostre futur, el dels nostres grans, el dels nostres joves, aquest diumenge tornem a tenir una altra cita amb les urnes.

  És el moment de votar pel medi ambient, per frenar la contaminació, fomentar les energies renovables i impulsar la formació ambiental, així com també és important posar en valor el medi rural per fixar la població. És l’hora d’apostar pel transport públic i poder recuperar espais naturals. És el moment de votar per les polítiques socials, per la justícia social i pel progrés.

  Val a dir que la UGT continuem apostant per una societat igualitària, amb drets per a tothom i amb l’enfortiment de la nostra xarxa social, els serveis públics amb la sanitat, l’educació o els serveis socials com a primer exemple, però també l’accés a l’habitatge, la seguretat pública, la cultura o l’esport. Totes aquestes matèries que es desenvolupen als Consells Comarcals, les Diputacions i, sobretot, als municipis.

  Instem la ciutadania a participar massivament en les diferents conteses electorals i a donar suport a aquelles forces de progrés que aprofundeixin en la democràcia, el reforçament dels serveis públics, la fiscalitat suficient i progressiva, la igualtat com a condició d’exercici de la llibertat, els salaris dignes o l’ocupació digna. Hem de continuar avançant en drets, llibertats i dignitat perquè les majories socials visquem millor.

  No et quedis a casa, vota i decideix qui vols que governi al teu poble o la teva ciutat. És a les teves mans.

  Comentarios
  Multimedia Diari