Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Les infermeres demanem una vacunació COVID-19 i grip conjunta

    13 septiembre 2022 18:58 | Actualizado a 14 septiembre 2022 07:00
    Lluïsa Brull
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Les infermeres de Tarragona sabem que ens venen uns mesos intensos. Malgrat que actualment estem en una de les incidències més baixes des de l’inici de la pandèmia per Covid-19 (40 casos per cada 100.000 habitants) i amb una baixa ocupació tant d’UCI com de planta hospitalària, en breu començarà la campanya de vacunació de la quarta dosi de la Covid-19 per a les persones majors de 60 anys i per als col·lectius vulnerables, com malalts crònics, i professionals de la salut.

    De fet, nosaltres, les infermeres, vacunem, estem formades i preparades per fer-ho i durant la pandèmia hem fet un sobre esforç administrant fins a 16 milions de dosis de vacunes de la Covid-19 a tot Catalunya. Ho vam fer en un context complexa, patint una alta pressió assistencial i després dels pitjor mesos de la pandèmia.

    Les infermeres vacunem, estem formades i preparades per fer-ho. I aquesta tardor en tocarà posar unes 325.000 dosis de vacunes, entra la Covid-19 i la grip

    I aquesta tardor en tocarà posar unes 325.000 dosis de vacunes, entra la Covid-19 i la grip. Només comptant amb la població de Tarragona major de 60 anys, ja ens trobem amb 209.063 persones, a les que haurem de sumar els metges i infermeres col·legiades a la província, uns 7.844 professionals, als que caldrà afegir-hi altres professionals del sector salut, per descomptat. Tot plegat, ens situa a les portes d’administrar més de 216.000 dosis de vacunes de la Covid-19 en el proper trimestre. Aquesta tasca l’haurem d’acompanyar de la vacunació de la grip, que cada any suposa administrar quasi 110.000 vacunes a la província de Tarragona.

    Des del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) demanem al Departament de Salut que aquesta vacunació, tant de la Covid-19 com de la grip, es faci conjuntament, per ser més eficients i eficaços, i alhora que es retardi a quan comencin a baixar les temperatures per tal de garantir una millor cobertura en els mesos de més fred.

    Les infermeres som conscients que el virus de la Covid-19 ha vingut per quedar-se i que, segurament, cada any, la població s’hi haurà de vacunar. I això passa en un context on la pandèmia sembla marxar, però on ens queda molta feina per fer: recuperar intervencions quirúrgiques, seguiment de crònics, detecció de malalties... i on seguim patint un dèficit crònic de falta d’infermeres, unes 23.000 aproximadament a tot Catalunya. Potser cal també que des de Salut en siguin conscients.

    Hi vam ser durant la pandèmia, en un procés de vacunació que va suposar que es salvessin 20 milions de vides. Res més gratificant per a les infermeres de Tarragona haver-hi contribuït

    Però el nostre compromís amb la ciutadania és total. Hi vam ser durant els mesos més durs de la pandèmia, en un procés de vacunació que recordem, ja va suposar, segons un estudi anglès publicat a The Lancet, que es salvessin a tot el mon 20 milions de vides. Res més gratificant per a les infermeres de Tarragona, haver-hi contribuït.

    El nostre compromís amb la població es total. I ara, encarem la tardor amb la mateixa implicació de sempre, perquè som una professió vocacional, però a més ho fem també amb el compromís de ser part implicada, per això des del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona fem una crida perquè totes les infermeres de Tarragona i Terres de l’Ebre, com cada any, es vacunin tant de la grip com de la Covid-19, donat que som personal de risc i cal, sobretot, que protegim els nostres pacients.

    Comentarios
    Multimedia Diari