Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Solucions per millorar el servei de neteja

27 julio 2023 19:07 | Actualizado a 28 julio 2023 07:00
Sonia Orts
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir vam aprovar el nou contracte de la Neteja en consell Plenari. En un parell de mesos hem aconseguit desencallar aquest gran projecte per a la nostra ciutat: el nou contracte del servei de transport i recollida de residus, neteja viària, platges, solars i gestió de la deixalleria, en el qual introduïm set millores significatives i quatre mesures que complementen i reforcen el servei.

Abans d’entrar en matèria, m’agradaria agrair a l’equip de neteja, funcionaris públics i experts en la matèria que han respost a les peticions que se’ns demanaven des del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic per tornar a començar la licitació i, a més, han vist amb bons ulls i fins i tot han proposat una sèrie de novetats al nou tràmit de licitació.

Els ajustos que hem incorporat per tirar endavant el nou contracte donen resposta a les necessitats expressades pel veïnat i al compliment dels aspectes legals que se’ns sol·licitaven

Els ajustos que hem incorporat per tirar endavant el nou contracte donen resposta a les necessitats expressades pel veïnat i al compliment dels aspectes legals que se’ns sol·licitaven, alhora que promouen la concurrència de les empreses perquè el concurs no torni a quedar desert i garanteixen els drets dels treballadors i treballadores. Tot, mantenint els mecanismes de control que s’havien introduït en la proposta anterior.

De les mesures que s’han introduït per millorar el contracte, a partir de la demanda de publicar un estudi de costos més detallat, cal destacar que s’incrementa el preu base de la licitació i arribem a més de 21 MEUR de contracte, s’incrementen els preus d’inversió, tenint en compte la inflació, i es passa de 9 a 10 anys de contracte.

Per altra banda, com a accions que ha proposat el nou govern, s’han establert quatre mesures principals, que tècnicament són favorables i responen també a la necessitat de proximitat amb el veïnat: principalment, la desaparició del porta a porta per illes emergents (o contenidors mòbils) i la supressió com a requisit de 2 MEUR de la flota de camions d’hidrogen -una tecnologia que no està encara prou madura i frenava la concurrència de les empreses- per a altres despeses.

Si tot va bé, a meitat del 2024 tindrem un nou servei que ha de ser un punt d’inflexió i la pedra angular sobre la qual ha de pivotar la dignificació de la nostra ciutat

Entre aquestes noves mesures, també destaca que farem realitat el Pam a Pam. El departament de Neteja es coordinarà amb la Brigada Municipal, la Guàrdia Urbana, Enginyeria... per tal de treballar de manera intensiva per petites zones de la ciutat. Aquest projecte s’inclou en el contracte de neteja, perquè l’empresa adjudicatària haurà de realitzar les neteges i itineraris pam a pam, de manera que cada carrer tindrà una neteja intensiva amb la retirada de vehicles un cop l’any.

Finalment, des del primer moment ens hem posat a treballar respectant els drets dels treballadors i treballadores i hem calculat els seus sous en base al conveni col·lectiu del treballador i un plus (un 2,43%), tenint en compte totes les realitats del conveni. També, en base als canvis en els lots 1 i 2, ha sorgit la possibilitat de contractació de set persones més a la plantilla. I finalment, com no podia ser d’una altra manera, s’afavoreix la contractació social.

Amb aquest nou contracte aprovat al plenari, si tot va bé, a meitat del 2024 tindrem un nou servei de neteja que ha de ser un punt d’inflexió i la pedra angular sobre la qual ha de pivotar la dignificació de la nostra ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari