Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Un Reus de primera

Reus és una excel·lent ciutat, però existeixen reptes i oportunitats. El primer,
fer una administració
àgil i propera

19 febrero 2023 18:56 | Actualizado a 19 febrero 2023 23:53
Daniel Rubio Angosto (regidor)
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A Reus cal treballar per Reus. Pot semblar una obvietat, però avui dia és totalment necessari estar al costat de la ciutadania. I això és el que ha fet, fa i farà Ara Reus com a partit municipalista que és. Necessitem, ara més que mai, que els municipis tinguin més competències i un millor finançament que ha de venir d’estaments supramunicipals.

Al maig de l’any 2022 vaig tenir l’oportunitat de presentar a la Presidenta del Parlament de Catalunya una moció que recollia un seguit de propostes i accions que tenen com a objectiu principal millorar i incrementar les competències i el finançament dels ens locals. Una moció que centra el seu contingut en la reclamació d’una solució justa, urgent i necessària per al finançament dels ajuntaments que fa més de 35 anys que està damunt de la taula. Ha passat gairebé un any i cap dels partits amb representació al Parlament de Catalunya ha tingut a bé defensar la nostra proposta. Quan dic cap, és cap.

Ho vaig dir el dia de la presentació de la candidatura a la Sala Santa Llúcia i ho reitero: avui tots els partits parlen del municipalisme però a partir del 29 de maig les mateixes formacions polítiques s’oblidaran del municipalisme i de la defensa dels interessos del nostre municipi. És per això, que defensem el municipalisme com l’única opció útil i la més vàlida per gestionar el nostre ajuntament.

Reus és una excel·lent ciutat, però existeixen reptes i oportunitats. El primer, fer una administració àgil i propera. Revisarem totes les polítiques fiscals, tenim capacitat per fer-ho. Hi haurà una reducció d’impostos basada en una economia sanejada. Pretenem implementar l’Ecotaxa i, per tant, que qui més recicli menys pagui. Bonificarem 95% de l’impost de plusvàlues en tràmits patrimonials d’herències i el 25% de l’IBI en habitatges en desús que es converteixin en lloguer assequible.

Necessitem que Reus sigui una ciutat atractiva per captar empreses i talent. Un altre dels grans reptes dels pròxims anys és la industrialització, la qual ens generaria més riquesa

Tots volem un Reus de primera. És per això que un altre dels grans projectes de la nostra candidatura és el Reus a un sol nivell. Us imagineu poder recórrer la ciutat de punta a punta evitant les barreres arquitectòniques que ens provoquen les vies del tren i fer-ho d’una forma més eficient i sostenible? Sí, és possible, i serà una realitat amb Ara Reus.

Cal aprofitar tots els recursos i espais de la ciutat. En el nostre programa contemplem també la creació del que coneixem, com el ‘Reus Central Park’. En els terrenys en desús de l’avinguda del Comerç, propietat d’ADIF, hi ha d’haver un gran pulmó verd amb connexió a través de tres punts: passeig de Mata, avinguda del Segle XX i l’avinguda del Comerç. La connexió de la zona nord, del Passeig Mata amb barri Gaudí; i de la zona sud amb la Universitat, l’Hospital i el Tecnoparc també són essencials per a nosaltres.

A més, necessitem que Reus sigui una ciutat atractiva per captar empreses i talent. Un altre dels grans reptes dels pròxims anys és la industrialització, la qual ens generaria més riquesa. Mai m’he cansat de dir-ho, cal ajudar a les empreses i comerços que ja s’han instal·lat a la ciutat, però també hem de transformar espais i captar nous models de negoci.

Tenim una ciutat que disposa d’un gran potencial per liderar la transformació municipal i territorial. I, perquè no, competir des de la sana rivalitat amb altres ciutats com poden ser Sant Cugat, Vitoria-Gasteiz, Pamplona, Màlaga o Sevilla, entre altres.

Necessitem polítics que prioritzin la ciutat. Això és Ara Reus, l’opció més segura d’estabilitat, progrés i prosperitat per a la nostra ciutat. Estic preparat per liderar el projecte i ser l’alcalde de tots els reusencs.

Ara tu. Ara Reus. Ara Daniel Rubio Angosto.

Comentarios
Multimedia Diari