Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

A bord de l’Open Arms

07 diciembre 2023 20:16 | Actualizado a 08 diciembre 2023 14:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Caminar per la coberta de l’Open Arms provoca una certa torbació. A sobre de les tramades de fusta que cobreixen el terra de la nau han pogut sobreviure milers de persones que han naufragat en intentar arribar a les costes europees.

Si és possible, agrupen les dones per un costat i els homes per un altre. La majoria de les noies que arriben embarassades és per violació. Els equips de salvament reben una formació especial per tractar els traumes amb què arriben els nàufrags.

Fins dissabte es pot visitar al Port de Tarragona el vaixell insígnia de l’ONG Proactiva Open Arms amb l’exposició ‘El mar, la frontera més ampla’

D’ençà que Òscar Camps va fundar Proactiva Open Arms, aquesta ONG catalana ha salvat la vida de més de 60.000 emigrants, segons explica Ricardo Sandoval, capità del vaixell insígnia Open Arms que es pot visitar al Port de Tarragona. Malgrat la duresa de la seva feina i els entrebancs per part de molts Estats són capaços d’explicar anècdotes curioses enmig de la tragèdia. Una vegada, durant un rescat, un membre de l’equip de salvament, molt fornit i acuitat per l’adrenalina del moment, va estrebar un nàufrag per babord i, de tanta fúria, el va fer sortir disparat per estribord.

Comentarios
Multimedia Diari