Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  A la recerca de la Cinta perduda

  15 febrero 2023 18:43 | Actualizado a 16 febrero 2023 07:00
  Josep Ramon Correal
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  La Cinta de dotze pams que la Mare de Déu va lliurar a un capellà de la catedral de Tortosa una nit del 1178 es guardava en dos reliquiaris: el Reliquiari petit de dos pams tortosins que ara es venera a la capella de la Catedral, i el Reliquiari major, de deu pams, perdut des de la Guerra civil.

  Fins ara hi havia la creença que el preuat objecte havia marxat a Mèxic a bord del vaixell Vita juntament amb altres tresors que van ser dipositats al Banc d’Espanya per evitar que fossin destruïts. Ara, però, el grup d’investigadors que treballa des de fa anys en la recerca de la santa peça apunta la possibilitat que el Reliquiari major podria no haver sortit mai de Tortosa i demana la col·laboració dels tortosins per indagar aquesta hipòtesi, tal com explica en un magnífic reportatge Marina Pallàs.

  El llibre ‘Cal seguir buscant el Reliquiari major de la Santa Cinta?’ demana col·laboració dels tortosins per trobar la peça desapareguda a la Guerra civil

  Fa unes setmanes vaig assistir emocionat a la treta del Reliquiari petit que un cop al mes es venera fora de l’altar que té dedicat a la Catedral de Tortosa. La desaparició de la Cinta té una història paral·lela amb el Sant bolquer que es venerava a la Catedral de Lleida.

  Tots dos van fer cap al Banc d’Espanya i a tots dos se’ls va perdre la pista. Ara hi ha una gran diferència.

  La Cinta la busquen amb devoció i el Sant bolquer no el reclama ni Déu.

  Comentarios
  Multimedia Diari