Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Batalla de ‘campanudos’

23 mayo 2024 20:11 | Actualizado a 24 mayo 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La presidenta del Congrés, Francina Armengol, va accedir a retirar del diari de sessions els insults que es van engegar els diputats durant l’encès debat sobre la crisi diplomàtica amb Argentina. La mesura no té massa sentit perquè actualment tots els actes parlamentaris es poden seguir en directe i queden enregistrats.

«Caterva», «máquina del fango», «campanudo», «pendenciero»... A la sessió de dimecres al Congrés, els diputats es van dir de tot

Aquesta acció podia ser efectiva abans, en l’època que l’únic notari fidedigne ara el diari de sessions o els cronistes parlamentaris com Luis Carandell. Al seu llibre Se abre la sesión podem comprovar que ses senyories han tingut sempre la llengua llarga. És cert que els ultratges tenien més finesa, però no pas menys mala bava. Una vegada, mentre intervenia el conservador José María Gil Robles, des dels bancs de l’oposició va sorgir una veu satírica: «Su Señoría es de los que todavía llevan calzoncillos de seda».

Gil Robles va esperar que es sufoquessin les rialles i la cridòria que havia provocat la insolència per adreçar-se al diputat que l’havia interromput d’aquesta manera: «No sabía que su esposa fuera tan indiscreta». Ull per ull, dent per dent.

Comentarios
Multimedia Diari