Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    El Chartreuse més buscat

    03 abril 2024 18:35 | Actualizado a 04 abril 2024 07:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Diumenge sortia a La Vanguardia un anunci de pàgina on s’oferia la compra d’ampolles precintades del famós licor del període comprès entre 1950 a 1980, quan encara el Chartreuse es fabricava a Tarragona. L’oferta prové d’un club de fumadors de puros de Barcelona que excepcionalment també col·lecciona Chartreuse i només Chartreuse. La quantia de l’oferta oscil·la entre els 500 i els 1.500 euros en funció de l’any i de la conservació de l’ampolla.

    Si teniu en algun racó de casa una ampolla precintada de Chartreuse, d’entre els anys 1950 a 1980, teniu un petit tresor

    El plaer d’aquesta afició no només rau en el fet d’aconseguir exemplars excepcionals d’aquest licor elaborat amb 130 herbes, sinó que a més, de tant en tant, destapen alguna ampolla del preuat nèctar. La fórmula del Chartreuse és el secret més ben guardat de totes les begudes que es fan i es desfan, d’ençà que el 1605 el mariscal d’Estrées va lliurar als monjos de la cartoixa de Vauvet, a París, la composició d’un «elixir de llarga vida». El fet que el Chartreuse sigui objecte del desig de col·leccionistes de morro fi és un honor per a Tarragona. Tot i que el comú dels mortals ens haurem de conformar amb la mamadeta.

    Comentarios
    Multimedia Diari