Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El monstre de la burocràcia

28 noviembre 2023 18:23 | Actualizado a 29 noviembre 2023 14:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tots els alcaldes de Tarragona que he tractat coincideixen a haver-se sentit impotents davant del laberint burocràtic de la maquinària funcionarial de l’Ajuntament. Tots els intents per aconseguir un sistema més operatiu han derivat en noves estructures que han embolicat encara més el monstre buròcrata de la plaça de la Font. Ara hem sabut, per un reportatge de l’Octavi Saumell, que l’actual alcalde, Rubén Viñuales, ha decidit dissoldre la Fundació Tarragona Cultura i Coneixement, creada a finals de 2020 per rellevar l’antiga Fundació Smart City.

Un estudi conclou que l’Administració pública del 2030 haurà de «desconstruir la burocràcia». Viñuales ha donat un primer pas

En aquest cas, afortunadament, l’alcalde no ha ideat crear una altra estructura per fer funcionar la Fundació Tarragona Cultura i Coneixement, sinó que ha fet cas a la recomanació de l’interventor de «dissoldre i liquidar» l’ens per «inactivitat». Toquem campanes. Alguna cosa comença a canviar. Un ampli estudi de l’Observatori per a la Transformació del Sector Públic adverteix de «la necessitat d’escurçar distàncies» entre el ciutadà i l’Administració, sense «infoxicar» amb un llenguatge burocràtic incomprensible. Amén.

Comentarios
Multimedia Diari