Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    El pagès que estimava el marge del tros

    30 noviembre 2023 19:04 | Actualizado a 01 diciembre 2023 14:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Un dels pagesos afectat pel nou traçat es va negar a ser expropiat. S’hi va posar travesser i si no va pronunciar el cèlebre «no passaran», poc se’n va faltar.

    Quan els tècnics de la Diputació van voler indagar els motius de la negativa tan visceral a unes obres que havien de ser una millora per a tothom, el pagès caparrut argumentà: «Aquestes obres trenquen un marge que el meu avi va bastir amb destresa proverbial i també em deixen sense una figuera on hi faig la migdiada».

    La Diputació de Tarragona va haver de dur a terme, fa uns anys, una inesperada expropiació per a la millora d’una carretera provincial

    La inesperada vicissitud es va resoldre amb el compromís d’aportar al pagès sengles fotografies de gran format de la figuera i del marge. L’anècdota me l’explica l’escriptor Josep Gironès que aquest cap de setmana participa amb la conferència Els rastres històrics de la ramaderia en les jornades Paisatge és memòria, dins del projecte de l’Associació RehabiMed dirigit per Anna Martínez i Montserrat Valverde.

    RehabiMed vetlla per la preservació del patrimoni local: murs de pedra seca, basses, eres, aljubs, lligallos... estan desapareixent del nostre paisatge. Aquell pagès aferrissat sabia, per instint, el valor que tenien el marge del padrí i la figuera.

    Comentarios
    Multimedia Diari