Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    El Papa i les sogres

    02 mayo 2022 09:04 | Actualizado a 02 mayo 2022 09:04
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Havia de passar. La controvertida reputació de les sogres ha topat amb l’Església. Podríem dir que per sorpresa, el papa Francesc ha amollat un missatge específic sobre les sogres durant l’audiència de dimecres passat a la plaça de Sant Pere del Vaticà davant de milers de fidels. El Sant Pare ha demanat als gendres i a les joves que tractin bé les sogres, però també ha advertit a les mares polítiques que «vagin amb compte amb la llengua» perquè «és un dels pecats més lletjos de les sogres».

    El papa Francesc ha rematat que «no dic que pensem que són el diable, les sogres, però sempre es diu que són dolentes». Ve de lluny aquest penjament que subjuga les sogres. En una revista satírica del segle XIX, anomenada ‘Lo Garbell’, vaig trobar els següents versos sobre les sogres que ratifiquen l’exhortació papal. Els versos, que transcric amb adaptació ortogràfica actual, fan així: «Home hi ha que tot ho logra! / Amb sa sogra una pendència / tingué en Pi, i per la seva imprudència, / a viure sempre amb la sogra / va condemnar-lo l’Audiència. / Mes ell l’indult va alcançar / i l’hi varen commutar / la pena per la immediata: / és a dir, parlant en plata: / lo varen afusellar».

    Ha sortit en defensa de les sogres, tot i que també ha demanat a les mares polítiques que vigilin la llengua. Abans, la màxima condemna era viure
    amb la sogra
    Comentarios
    Multimedia Diari