Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Els amos de l’aire

    20 marzo 2024 18:40 | Actualizado a 21 marzo 2024 07:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Aquil·lí Mata era fill de Jaume Mata Romeu, nat a l’Arboçar d’Avinyonet (Alt Penedès), cap d’esquadró durant la guerra del 36 a bord d’un bombarder katiuska. El seu fill, ara traspassat, va presidir l’Associació d’Aviadors de la República (Adar) amb l’objectiu de recuperar i difondre la memòria dels pilots i les tripulacions de La Gloriosa, que era el nom amb què van batejar l’aviació republicana.

    Els diaris han dedicat sengles obituaris a Aquil·lí Mata, l’home que més va lluitar per la memòria dels aviadors de la República

    El valor dels soldats que van combatre a l’aire és difícil d’imaginar. Els aviadors republicans no han tingut el reconeixement que arriba ara als membres del Bloody Hundredth, el 100 Grup de Bombarders nord-americans que van combatre a Europa durant la Segona Guerra Mundial. Els ha fet justícia la sèrie Els amos de l’aire de Steven Spielberg, Tom Hanks i Gary Goetzman, que ja es pot veure completa a Apple TV. Les imatges trepidants dels combats aeris i l’infern que es vivia a les minúscules cabines dels B-17, els Flying Fortress (fortaleses volants), són impressionants. Llàstima de no tenir un film similar sobre La Gloriosa.

    Comentarios
    Multimedia Diari