Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    El tremp de Reus i Tàrrega

    05 febrero 2023 17:59 | Actualizado a 06 febrero 2023 07:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Els de Reus, com els de Bilbao, neixen on els dona la gana. I els de Tàrrega, també. Potser per això, Delfí Robinat Català, conseller delegat i copropietari de l’empresa familiar de Tàrrega Casa Delfín i de la cadena Culinarium, va néixer a Reus.

    Robinat va ser l’empresari convidat en el darrer dinar-col·loqui de la Fundació Gresol, que es va celebrar en territori de la capital de l’Urgell.

    El viatge es va aprofitar per visitar Mas de Colom, el centre d’interpretació del Grup Borges, bastit en una masia i un antic cenobi cistercenc. L’amfitrió va ser l’alma mater del Grup Borges, Antonio Pont, que va néixer a Tàrrega i treballa a Reus.

    La cadena de parament de la llar Culinarium, que té una trentena d’establiments per tota Espanya, és d’un empresari de Tàrrega nascut a Reus

    Els Pont i els Robinat són dos exemples d’empresa familiar que ha sabut adaptar-se i que coincideixen en haver patit greus incendis que van obligar a refer el negoci. «Els pares van haver de començar de zero. Va ser la primera lliçó que vaig aprendre de la mare: amb tenacitat, tot es pot superar», va dir Delfí Robinat. La petita botiga de plats-i-olles del carrer del Carme de Tàrrega ha arribat a la cinquena generació i té 28 establiments de Culinarius per tota Espanya. De Borges està tot explicat.

    Reus i Tàrrega tenen una pulsió emprenedora especial.

    Comentarios
    Multimedia Diari