Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’últim consell de Joan B. Culla

01 diciembre 2023 19:37 | Actualizado a 02 diciembre 2023 14:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Repassem què deia Joan B. Culla sobre la situació de Catalunya en una entrevista de Pep Martí al digital Nació. Va ser una de les últimes que va concedir: «Als dirigents sobiranistes els diria tres coses: primer, oblidar-se del tot o res. Això ho deien els catalanistes menys polítics a la Catalunya del 1900. Per sort, van aparèixer altres persones que van crear la Lliga i van aconseguir la Mancomunitat que va ser una gran cosa. I després es va obtenir l’Estatut i la Generalitat. Segon: no perdre de vista que el paper decisiu que té Junts no és fruit del seu mèrit.

Qui no coneix la Història està condemnat a repetir-la. Un dels historiadors catalans més reconeguts és Joan B. Culla, que ens ha deixat prematurament

Han d’aprofitar l’oportunitat, però no es poden presentar com si fossin uns genis. I, finalment, aconsellaria fixar-se molt en el que fa el PNB, que és la millor escola de negocis política de la península Ibèrica. No han de caure en el fonamentalisme de dir: o referèndum i amnistia o res». El millor homenatge al gran historiador, en aquesta hora trista de l’adeu, és tenir en compte els seus consells. Els consells d’un home que coneixia la Història de Catalunya millor que ningú. Per si no volem repetir errors.

Comentarios
Multimedia Diari