Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La música prediu els negocis

14 febrero 2023 20:20 | Actualizado a 15 febrero 2023 07:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El músic i divulgador científic, Jordi Àngel Jauset, s’ha radicat a Altafulla. Jauset és enginyer en Telecomunicacions, màster en Neurociència, coordina el grup d’estudi Música i Neurociència de l’Acadèmia Catalana de la Música i dirigeix un màster en Neuromúsica (Nus Agency). Acaba de publicar un nou llibre sobre neurociència amb el títol Pero... ¿qué le hace la música a mi cerebro? Neuromarketing, consumo y branding, que ha presentat al Forn del Senyor.

Mitja hora diària de melodies retarda l’aparició de l’Alzheimer. Cantar allunya la depressió, augmenta l’oxitocina i disminueix el cortisol. Abans de la ciència ja sabíem que qui canta el seu mal espanta i que la música amansa les feres. Ara no hi tenim cap dubte.

Escoltar música mentre estàs al quiròfan escurça el temps de recuperació en el postoperatori

Però la música també té altres usos sorprenents. Durant la guerra freda de 1939 entre Rússia i Finlàndia els russos activaven les mines a distància amb tons d’àudio que els finlandesos van anul·lar mitjançant l’emissió d’una polca. El director del Banc d’Anglaterra, Andy Haldane, analitza el tipus de música que consumeix la gent a través d’Spotify per conèixer l’estat d’ànim del país abans de fer prediccions econòmiques. L’economia depèn de la confiança. Un país content augura bons negocis.

Comentarios
Multimedia Diari