Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Llegiu i... balleu!

23 abril 2024 19:35 | Actualizado a 24 abril 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Investigadors en neurologia de l’Escola de Medicina Albert Einstein, dels Estats Units, van fer un estudi sobre la relació entre la pràctica d’activitats d’oci i l’aparició de demència o deteriorament de les facultats intel·lectuals en persones grans.

El treball es va centrar a comparar els efectes de sis activitats d’oci (llegir, escriure, fer mots encreuats, jocs de cartes, xerrades i música) i nou activitats físiques (natació, ciclisme, ball, gimnàstica, jocs d’equip, caminar, netejar i cuidar nens).

Hi ha dues activitats que frenen el deteriorament intel·lectual: llegir i sobretot ballar. El tango és molt indicat contra el Parkinson

El mètode d’anàlisi puntuava els efectes de cada activitat segons la freqüència de la seva pràctica. El resultat de l’estudi va revelar que la lectura, els jocs de taula i la música disminueixen el risc de demència. Pel que fa a les activitats físiques, el ball és l’única pràctica que redueix significativament el risc de demència senil. Si es balla regularment, la reducció del risc és del 76%, el doble que l’obtingut amb la lectura.

Són dades curioses del llibre Neuromúsica de Jordi A. Jauset, que es va presentar a la Delegació de Cultura de la Generalitat a Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari