Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Mal de galindons

  18 febrero 2024 20:04 | Actualizado a 19 febrero 2024 14:00
  Josep Ramon Correal
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’estudi sobre les necessitats i coneixements lingüístics dels metges a l’assistència sanitària, elaborat pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, assenyala que menys de la meitat dels metges (47,8%) que exerceixen a Catalunya empren el català de manera habitual per comunicar-se amb els pacients.

  Les normes per millorar l’ús del català dels metges suposen un fre a la mobilitat dels professionals. Però, d’altra banda, cal facilitar l’aprenentatge de la llengua als facultatius, segons reclama el mateix estudi.

  L’enquesta sobre el coneixement del català dels metges que treballen a Catalunya ha obert el debat sobre què és prioritari: la llengua o la salut?

  Un metge amic em va explicar que fa anys un facultatiu català normalitzat lingüísticament va trametre una pacient a un altre col·lega especialista. La malalta duia el corresponent volant d’indicacions on es podia llegir: «Fer exploració dels galindons». El facultatiu va quedar descol·locat, però en parlar amb la pacient va veure que allò que calia explorar eren els juanetes.

  A Catalunya ens agrada buscar problemes a tot arreu. També tinc amics que han fet de metges a l’Àfrica sense traductor. Han comprovat que qui té mal prou es fa entendre.

  Comentarios
  Multimedia Diari