Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Mig segle d’aquell 0-5

16 febrero 2024 21:06 | Actualizado a 17 febrero 2024 14:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Mentre es jugava el partit, jo viatjava en tren de Lleida cap a Sant Cugat del Vallès, on tenia la residència d’estudiant, vora la Universitat Autònoma de Barcelona. En arribar a Sant Cugat em vaig trobar amb uns companys que venien d’un bar on havien vist l’encontre. Un dels amics, Joaquim Cánovas, de Girona, que estudiava Medicina, esverat de satisfacció, va desplegar els dits de la mà tot cridant «cinc, cinc, els hi hem fotut cinc!». Pensava que em prenien el pèl. Guanyar el Madrid a casa seva durant el franquisme era una cosa inimaginable.

El 17 de febrer de 1974, avui fa 50 anys, el Barça guanyava 0-5 el Reial Madrid al Bernabéu. Una victòria que anava més enllà de l’esport

Era el Barça de Cruyff, Rexach, Marcial, Asensi, Sotil y també del debut a la porteria de Pere Valentí Mora, de Vilaplana, perquè Sadurní estava lesionat. Mora ha explicat a La Vanguardia que mentalment es va traslladar al seu poble i va poder sentir la satisfacció que es va viure per la contundent victòria. Només en una altra ocasió, el meu company Cánovas se’m va abraonar amb més eufòria. Va ser el 20 de novembre de l’any següent quan de matinada em va treure del llit per pregonar a crits que Franco havia mort.

Comentarios
Multimedia Diari