Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

No dimiteixo

08 mayo 2024 18:51 | Actualizado a 09 mayo 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir es va presentar al CaixaForum de Madrid el Llibre blanc del Parkinson a Espanya i em va correspondre l’honor de conduir l’acte. El Llibre blanc fa la fotografia actual d’una malaltia que afecta 160.000 persones a Espanya, més d’un milió a Europa i set milions a tot el món. No té cura i encara és una afecció estigmatitzada socialment. Fa un temps vaig coincidir amb un amic en un acte, se’m va acostar i, a cau d’orella, em va preguntar: «És veritat que tens Parkinson?». També conec altres persones que oculten la malaltia com si fossin infestats.

«És fonamental que la persona amb Parkinson percebeixi que és capaç d’ajudar-se a si mateixa», diu el ‘Llibre blanc del Parkinson’

El desconeixement de gran part de la societat sobre el Parkinson dona peu a estereotips i suposicions errònies sobre aquesta malaltia i les persones que la patim. El Llibre blanc és una primera eina per difondre tot el que comporta socialment la malaltia del Parkinson i poder aplicar mesures per combatre’l. Com que no té cura, hem d’aprendre a conviure amb el Parkinson, cara a cara. Sí, tinc Parkinson, però això no em farà dimitir de la vida. Sí, tinc Parkinson, però no em pansiré en un racó del jaç esperant la mort.

Comentarios
Multimedia Diari