Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Ombra per llogar cadires

  29 septiembre 2023 18:22 | Actualizado a 30 septiembre 2023 14:00
  Josep Ramon Correal
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  No fa gaire que ha sortit una App que indica pels carrers que has de passar per tenir ombra durant tot el trajecte. L’aplicació calcula, segons l’hora, les zones on no toca el sol mentre fas el desplaçament. La versió Pro de Shadowmaps, que aquest és el nom de l’App, costa 99 dòlars l’any, però també permet calcular les hores de sol i els nivells de llum que ens entra a casa. És una nova manera d’estalviar energia en poblacions com Tarragona, «una ciutat mediterrània sense ombres», com la definia l’arquitecte Enric Casanovas en la seva secció habitual del Diari. Casanovas diu que «hem convertit les ciutats en «autèntics captadors de calor». «A l’agost, la Rambla Nova emet temperatures de fins a 60 graus», diu l’arquitecte.

  Hi ha emprenedors que troben oportunitats en les situacions difícils. El canvi climàtic és una d’aquestes finestres que els espavilats saben aprofitar

  Casanovas advoca per la creació de noves zones arborades, uns espais que enyora Joan Antoni Domènech a les seves Crónicas de Tarragona quan diu que «fa moltes primaveres, la Rambla Nova rebentava de verd». Ficats a enyorar, Domènech recorda que a l’ombra dels arbres també van prosperar les cadires de lloguer que explotava Gaietà Janini en règim de concessió. Unes cadires que, segons el cronista Josep Virgili, «servien per calcular el nivell d’atur a la ciutat».

  Comentarios
  Multimedia Diari