Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Plaga de paparres

28 mayo 2024 20:00 | Actualizado a 29 mayo 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vam rondar pels masos de la Gorra, d’Estil·les i de Gibert fins als Pallaresos i vam tornar a la Secuita. A la tarda, al xat del grup, l’amic Raül Lluís avisava que en arribar a casa es va adonar que duia una paparra enganxada al coll. Va anar al CAP per extraure-la i li van receptar cinc dies d’antibiòtics.

El doctor Pla, que ve al grup de caminadors, ens il·lustra de la perillositat de les paparres, sense alarmar perquè les probabilitats que s’enganxi un d’aquests insectes són remotes. Però són, com acabem de comprovar ben a prop.

La setmana passada vam fer una caminada pels tocoms del Tarragonès. Vam tornar amb un caminaire de més: una paparra

Ahir mateix, La Vanguardia publicava un reportatge de Joaquim Elcacho sobre «la invasió» de paparres que pateix Catalunya, però tranquil·litzava pel fet que en cap cas s’han detectat paparres Hyalomma lusitanicum portadores de malalties greus com la febre hemorràgica Crimea-Congo que fins i tot poden causar la mort. La proliferació de senglars, conills i cabirols, així com la sequera, afavoreixen l’expansió de les paparres. No en teníem prou amb la proliferació de polítics paparres. Ara també ataquen els paràsits genuïns.

Comentarios
Multimedia Diari