Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Riudecanyes, ni aigua ni trenet

27 mayo 2024 19:01 | Actualizado a 28 mayo 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Això només s’omple quan hi ha uns aiguats forts», va dir la dona del poble mentre assenyalava amb un cop de braç despreciatiu el vas balmat de l’embassament. A Riudecanyes estan acostumats a veure el pantà buit, però mai ho havia estat tan exhaust com ara. La imatge que ofereix un pantà desert d’aigua fa sentir el cor oprimit. Sense haver refet l’ànim del pantà moribund, ens vam trobar més enllà una barca al mig del camí. «Què fot una barca dins del bosc?» ens vam preguntar.

Fa uns dies vam anar a caminar pels tocoms de Riudecanyes. Vaig preguntar a una veïna si havia vist mai el pantà tan buit. «Prou!», respongué

Després de fer fotos d’aquella imatge insòlita vam descobrir els motius de la singularitat. L’embarcació havia format part del petit parc d’atraccions del Carrilet de Vilamanya, un trenet creat per l’Associació de Modelistes Ferroviaris de Riudecanyes, que actualment es troba molt abandonat. Una llàstima. El trenet es va posar en funcionament l’any 1999 i fa un recorregut de mig quilòmetre a través del bosc, una granja, un llac artificial que també està sec, i d’un sorprenent viaducte metàl·lic. Tant de bo tornés a funcionar perquè, com diu un amic meu, «s’està perdent tot».

Comentarios
Multimedia Diari