Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La llibertat disfressada

10 junio 2024 07:03 | Actualizado a 10 junio 2024 07:04
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Clau europea: l’ascens dels partits d’extrema dreta amenaça el futur del projecte d’Europa. Es confirma el pronòstic que va fer Orwell: «El nou feixisme vindrà camuflat amb la bandera de la llibertat».

- Clau estatal: El plebiscit que propugnava Feijóo per desbancar Pedro Sánchez ha punxat. El PP guanya en l’àmbit d’Espanya, però la diferència amb el PSOE és tan poca que es pot considerar un empat tècnic. Ni l’amnistia, ni el lawfare, ni l’ofensiva sota el lema «o Begoña o democracia» han tingut cap efecte. Sumar passa per davant dels Comuns. Ciudadanos desapareix. Irromp S’ha Acabat la Festa d’Alvise Pérez, un altre partit d’ultradreta.

Els resultats de les eleccions europees tenen distintes claus territorials

- Clau catalana: Nova victòria del PSC i, per tant, aval de les urnes als socialistes perquè Salvador Illa presideixi la Generalitat. ERC guanya a Junts la pugna independentista.

- Clau tarragonina: El noi que em va recollir el vot al col·legi electoral de l’Arrabassada duia una samarreta del Nàstic. Ens vam acomiadar xocant els punys amb un clam conjunt: «Força». I el Nàstic va guanyar.

Comentarios
Multimedia Diari