Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Pressupostos per viure millor

    02 febrero 2023 21:05 | Actualizado a 03 febrero 2023 07:00
    Raquel Sans Guerra
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    «Si no hi ha pressupostos, el curs que ve haurem de pagar la llar d’infants?». Això em preguntava aquest cap de setmana una mare treballadora que ha vist en la gratuïtat de l’infantil 2 una oportunitat per poder conciliar la vida familiar i professional. Disposar de pressupostos és una notícia excel·lent per la ciutadania d’aquest país. Perquè permetran al Govern de la Generalitat disposar de més de 3.800 milions d’euros extra per poder-los destinar a les necessitats de la gent.

    Recursos que arribaran a la Salut: un augment de més de 1.200 milions d’euros del pressupost que ha de permetre no només millorar les condicions dels i les professionals d’aquest sector, sinó que han de representar una millora substancial de l’atenció primària, una de les grans reivindicacions que hem vist als carrers aquests dies.

    Posar-se al costat dels professionals de la Salut no es pot fer només des de l’acompanyament en la protesta...

    Posar-se al costat dels professionals de la Salut no es pot fer només des de les xarxes socials, des de l’acompanyament en la protesta... Per millorar el sistema de Salut calen recursos, i des d’Esquerra hem treballat de manera incansable per aconseguir-los. En aquest àmbit, a Tarragona destaquen els 177 milions d’euros previstos fins al 2026 per a la remodelació i adequació de l’Hospital Joan XXIII, però també l’ampliació del CAP de la Granja.

    Una altra de les demandes històriques de la ciutat de Tarragona és el demandat Fòrum de la Justícia, per al qual aquests pressupostos preveuen 75,8 milions d’euros. Ho explicava la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, el passat 12 de gener a la ciutat: «Tenim projecte, tenim ubicació i el que és més important, tenim consignació pressupostària i terminis clars».

    Disposar d’aquests pressupostos permetrà accelerar projectes com aquest o com l’Alberg Juvenil de la Ciutat Residencial, al qual es destinaran 13,8 milions d’euros. Uns comptes que també ens han de permetre mirar al futur, amb el projecte de la Vall de l’Hidrogen (5 MEUR), que ha d’acompanyar la indústria química del territori en la seva descarbonització. Ens hi va el futur de milers de llocs de treball de qualitat a les nostres comarques, i aquí no podem badar.

    Amb aquests pressupostos millorem la vida de la gent i encarem el futur de les nostres comarques amb millors condicions

    Des d’Esquerra Republicana celebrem poder disposar dels pressupostos més expansius de la història, que suposen l’increment més gran de recursos dels darrers 17 anys.

    En un moment de dificultat i complexitat com l’actual toca estar al costat de les persones, toca lluitar amb recursos contra les violències masclistes; cal destinar tots els esforços al sistema educatiu, on encara hi ha retallades per revertir; hem de fer una aposta ferma i decidida per les energies renovables, per l’energètica pública, per l’autoconsum.

    Amb aquests pressupostos millorem la vida de la gent i encarem el futur de les nostres comarques amb millors condicions.

    Fer que la gent visqui millor, que no es perdin oportunitats i que ningú no es quedi enrere, és el que ens guia en la nostra acció política. Per això sabem que aquests pressupostos els hem de celebrar.

    Comentarios
    Multimedia Diari