Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Tecnologia i professorat, una conjunció perfecta

  12 diciembre 2022 20:07 | Actualizado a 13 diciembre 2022 07:00
  Jordi Satorra i Marín
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Fa unes setmanes vaig poder participar de nou en un projecte Erasmus+ vinculat a l’institut Antoni de Martí i Franquès. El projecte, liderat pel professor Héðinn Steingrímsson, de la University of Reykjavík, compta amb el suport de la University of Iceland, de l’entitat educativa VMA d’Islàndia i de la University of Bielefeld d’Alemanya.

  El títol del projecte, un KA226, és ‘Artificial intelligence for everybody – stronger with AI’ i posa en relació allò que es fa en l’àmbit de la recerca i el món empresarial, en el nostre cas, via l’empresa Affekta.

  L’objectiu principal és crear una formació personalitzada accessible mitjançant un lloc web dissenyat per oferir una experiència d’aprenentatge agradable i per facilitar un comportament d’aprenentatge repetitiu (es vol observar un augment de la taxa de participació en grups desfavorits a Europa, també en adults). Un segon objectiu és obrir la porta de la intel·ligència artificial per a tothom amb un èmfasi especial en la part desfavorida de la població europea.

  El factor humà esdevé un puntal imprescindible en aquest procés de canvi

  Els experiments com Duolingo o els simuladors d’experimentació del PHET de la University of Colorado són sens dubte un avenç en aquest camí així com els professors enllaunats de l’estil de Lluna Pineda en Filosofia o Monvilbay en Literatura catalana o l’aplicació per a preparar les PAU que impulsen professors del nostre institut.

  Cada vegada més cal remarcar que el factor humà esdevé un puntal imprescindible en aquest procés de canvi.

  El binomi d’Intel·ligència Artificial i professorat és una combinació invencible

  També a Islàndia vaig poder conversar amb un institut d’Olfasfjördur que en fase de pla pilot impulsa un sistema de batxillerat i formació professional a distància (com l’IOC nostre) però que té un model mixt amb mentoratge telemàtic, és a dir, no es deixa sol l’alumne davant de la pantalla en aquest dur procés d’aprenentatge a distància. Em recorda quan vaig estudiar a la UNED i els dissabtes al matí teníem un professor-assessor que ens ajudava a encara les assignatures.

  El binomi d’Intel·ligència Artificial a l’educació (EdTech) i professorat és una combinació invencible per als reptes educatius del present i del futur; saber trobar en cada lloc i problema la seua coordinació i el pes específic d’aprenentatge serà la clau de l’èxit del nou món educatiu.

  Comentarios
  Multimedia Diari