Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Temps d’Olimpíada Escolar

    15 marzo 2023 20:15 | Actualizado a 16 marzo 2023 07:00
    Jordi Cervera Martínez
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Reus torna a viure aquests dies l’Olimpíada Escolar, ho viuen intensament els nens i nenes participants, les famílies, uns pares i mares que potser també varen participar en aquesta festa de l’esport escolar, els mestres i les escoles, una Olimpíada que el 5 de maig de 2024 complirà 50 anys, una activitat que es va recuperar l’any 2015 desprès de nou anys sense celebrar-se.

    Aquesta activitat singular de Reus va gestar-se al Reus Deportiu d’un sempre imaginatiu Joan Basora i tota la junta directiva que presidia l’Andreu Olesti i que comptava entre altres amb la participació entusiasta de membres de junta com el Miquel Salvadó, els presidents de les seccions esportives, també recordar la figura indispensable del secretari tècnic l’incansable Sr. Cebrián.

    La gènesis d’aquella extraordinària pensada, segur va ser complexa, sortíem d’un esport en blanc i negre amb una competició escolar quasi abandonada pel ‘frente de juventudes’ i tot de cop les escoles van rebre aquesta increible proposta, implicant a empreses i institucions. L’olimpíada tenia de tot, un llarg recorregut de la torxa, una majestuosa posta en escena amb la desfilada i parada de tots els participants, l’enlairament de la bandera Olímpica, la lectura del jurament escrit pel poeta reusenc Xavier Amorós i l’encesa del pebeter per donar pas a dues setmanes de gran intensitat esportiva, amb medalles i llorers i una emotiva cloenda final.

    Aquesta activitat singular de Reus va gestar-se al Reus Deportiu

    Lògicament tot evoluciona i en alguns aspectes l’Olimpíada Escolar dels anys 70 i 80 del segle passat va entrar en una certa monotonia, una greu crisi econòmica de l’entitat i la dificultat d’encaixar al Reus Deportiu una competició que pràcticament paralitzava el club dues o tres setmanes, mentre que la realitat esportiva del país s’havia normalitzat i l’esport a l’escola, pels qui ho volien durava tot el curs.

    L’any 2005 es va disputar l’última edició d’aquella primera època, calia reformular o repensar els objectius i actualitzar aquella idea fabulosa, si bé va quedar massa anys al calaix. Per aquest motiu amb la negociació per als pressupostos de 2015 després de trencat el pacte que CiU mantenia amb el PP a la ciutat de Reus, com a cap de grup d’Ara Reus vaig argumentar i demanar la recuperació de l’Olimpíada Escolar introduint els canvis necessaris, aglutinant a reus Deportiu, Ploms i Tennis Reus Monterols al projecte i encarregant el lideratge a reus Esport i Lleure amb l’acompanyament i suport organitzatiu imprescindible del Consell Esportiu del Baix Camp.

    Era de justícia reconèixer l’extraordinari valor de l’Olimpíada Escolar

    Continuo pensant que era de justícia reconèixer l’extraordinari valor de l’Olimpíada Escolar i homenatjar, amb la recuperació, als impulsors d’aquesta. Ara en aquest temps d’Olimpíada Escolar sento un immens orgull quan veig que avui nens i nenes gaudeixen com fa quasi 50 anys de fer esport amb els companys de l’escola i amb una grada plena de mares, partes i famílies animant amb el nom de l’escola i fortes picades de mans, un fet que il·lustra els valors educatius, de cohesió i recolzament als equips educatius.

    «La confianza en sí mismo es el primer secreto del éxito».

    Comentarios
    Multimedia Diari