Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Societat Tic-Toc

  09 diciembre 2023 12:01 | Actualizado a 09 diciembre 2023 14:00
  Josep Ramon Correal
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Una imatge que tothom deu haver vist és la d’una parella que arriba a una sala d’espera o a un restaurant amb un nen en un cotxet i el primer que fan és amorrar la criatura davant d’una pantalla perquè no emprenyi.

  Després ens escandalitzem quan els nens de vuit o deu anys demanen tenir mòbil. Els ho hem inculcat nosaltres! De què ens escandalitzem? De què ens escandalitzem quan l’informe PISA delata la manca de comprensió lectora dels nostres alumnes?

  L’informe PISA revela que els resultats educatius en lectura, matemàtiques i ciències a Catalunya són els més dolents

  Si només llegeixen pantalles, quina comprensió lectora han de tenir? Com sempre, ho ha retratat magistralment en una vinyeta el ninotaire Napi. Surt la consellera d’Educació a explicar els motius dels dèficits del sistema d’ensenyament i ho fa amb un reguitzell d’emoticones.

  Estem creant una societat de comunicació esquemàtica, de flaixos, de símbols, de contingut superflu. Una societat Tic-Toc. El problema no només és del sistema educatiu per molt que PISA ens escandalitzi. El problema és socialment global, començant pels pares que empastren la tauleta al nen i segueixen tots dos la conversa amb emoticones.

  Comentarios
  Multimedia Diari