Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Tinc germans sense nom

  09 diciembre 2023 20:50 | Actualizado a 10 diciembre 2023 14:00
  Josep Ramon Correal
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  La meva mare va tenir una filla i un fill que van morir al part. Quan va esclatar l’escàndol dels nadons robats a les clíniques, vaig preguntar a la mare si havia arribat a veure els meus germans morts.

  Em va contestar que sí. No volien que els vegués perquè estaven molt deformats per l’ús dels fòrceps, però va exigir veure’ls i els va poder tenir una estona sobre el pit, morts. A la nena, la tieta Carme la va batejar.

  Està enterrada en el nínxol familiar on també va voler ser enterrada la mare. En el registre del cementiri consta que en aquella tomba hi ha «un fetus». És la meva germana.

  La doctora Neus Roig ha estat reconeguda per la Generalitat a Tarragona per la seva lluita contra el robatori de nadons

  Són records que m’han vingut en veure com la doctora Neus Roig Pruñonosa ha rebut l’homenatge per la seva lluita «per una cosa tan senzilla com és la identitat». Fins al passat mes de juliol, per donar nom a una persona morta fins a les 24 hores després del part, s’havia de fer l’anomenat «legajo de aborto». La doctora Roig reclama que a totes les criatures se’ls faci l’empremta dactilar que ja es forma als sis mesos d’embaràs. Evitaria la desaparició de nens en néixer.

  Comentarios
  Multimedia Diari