Innovar amb Ferran Adrià

En els entorns de les feines toca reinventar-se en molts casos. Einstein ja va advertir que en temps de crisi la imaginació és més determinant que el coneixement

01 junio 2020 17:43 | Actualizado a 02 junio 2020 10:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquesta és una etapa nova en les nostres vides. No tenim referents i desconeixem moltes coses sobre per què ens ha passat tot això i, a part de la qüestió de la salut, en el camp de les feines, les activitats professionals i el món de les empreses hi ha un munt d’incerteses que planen en aquests moments.

Un aspecte molt important és l’actitud que prenem les persones de cara a situacions adverses. Fa pocs dies l’escriptor, aventurer i empresari Albert Bosch resumia en cinc les posicions que hauríem d’adoptar: Activar-se i no fer-se les víctimes. Abracem els canvis i els reptes. Ser positius i no perdre el temps amb el que no pots controlar. Acceptar riscos. I, finalment, mantenir-se serens i amables.

Hi ha una cosa clara per mi, i és que en els entorns de les feines toca reinventar-se en molts casos. L’eina més potent per aconseguir-ho és la innovació. Einstein ja va advertir que en temps de crisi la imaginació és més determinant que el coneixement.

Ens cal estudiar bé què volen ara els nostres clients, ja que amb seguretat aquesta etapa ha alterat en bona part l’escala de valors i les seves necessitats, així com les tendències

A la Fundació Gresol ens hem adaptat a aquesta realitat de canvis i, entre altres iniciatives, hem transformat les habituals trobades mensuals en fòrums virtuals oberts a tota la societat, amb l’objectiu essencial, com és norma a casa nostra, de fomentar el talent i reforçar el nostre teixit empresarial. Així va néixer Gresol ONline, inaugurat el passat mes d’abril amb la intervenció del professor Oriol Amat, degà de la UPF Barcelona School of Management, qui ens va instruir sobre bones pràctiques empresarials en aquests temps. El mes de maig vam tenir a l’Anna Gener, presidenta de Savills Aguirre Newman, qui va prendre la temperatura al món immobiliari i als canvis que s’estan produint.

La trobada de juny serà demà passat dijous, dia 4, de 12 a 13 hores, amb Ferran Adrià, tot un referent en innovació que ens parlarà de com podem fer comprendre a les pimes la importància que té la gestió a les empreses. Per assistir a la seva conferència, només cal escriure un mail a gresol@gresol.org i a continuació els interessats rebran un enllaç per connectar-s’hi.

Sovint s’equipara la innovació amb l’aplicació de més tecnologia, sense reparar en el fet que no sempre ens referim a la mateixa cosa. Innovar vol dir assajar noves formes i maneres d’actuar per satisfer les necessitats dels consumidors i clients. Ens cal estudiar bé què volen ara els nostres clients, ja que amb seguretat aquesta etapa ha alterat en bona part l’escala de valors i les seves necessitats, així com les tendències. La innovació ha d’anar acompanyada de la imaginació i comporta córrer riscos d’equivocar-nos i tornar a provar fins que l’encertem.

En Ferran Adrià és un exemple d’una persona que ha anat pujant a la seva vida professional fins a arribar a la més alta posició. La revista Times el va escollir entre les deu persones més innovadores del món. Diferents universitats li han atorgat el doctorat Honoris Causa. És professor convidat a Harvard des de l’any 2010. I aviat presentarà la seva última obra com és El Bulli Foundation.

Escoltar les seves idees de ben segur serà un gran estímul. Benvinguts al fòrum de la Fundació Gresol (www.gresol.org). Hi sou tots convidats.
 

ROBERT MORAGUES. Empresari, director gerent de la Fundació Gresol i de Bamboo Comunicació
 

Comentarios
Multimedia Diari