Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La filla del mossèn

22 abril 2024 19:12 | Actualizado a 22 abril 2024 23:29
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Retalls tarragonins és un magnífic volum que ens arriba en el format per entregues que tan de moda està en les plataformes televisives. El fet que Carod-Rovira hagi deixat la política ens ha regalat poder gaudir de la seva vàlua com a lingüista i historiador.

Fan de bon escoltar les seves dissertacions en actes culturals.

Diumenge el van gojar al Catllar en la presentació del llibre Justícia de Garrot de Josep Gironès, del qual Carod va destacar el neguit per rescatar paraules que no trobem al diccionari normatiu i que hem d’anar a trobar, si hi són, a diccionaris dialectals com l’Alcover-Moll, obra de mossèn Antoni Maria Alcover i de Francesc de Borja Moll.

Josep-Lluís Carod-Rovira no ha publicat llibre aquest Sant Jordi. O sí, perquè la sèrie ‘Retalls tarragonins’ que publica el Diari és més que un llibre

Una anècdota que va relatar Carod-Rovira aprofitant l’avinentesa: Un polític, el nom del qual va quedar reservat, va presentar en un acte públic la que fou primera directora de Política Lingüística de la Generalitat, Aïna Moll, com «la filla de mossèn Alcover-Moll».

El doble pecat de safisme i sacrilegi va delatar el nivell cultural que gastaven alguns representants públics d’èpoques no tan allunyades.

Comentarios
Multimedia Diari