Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La mort com a espectacle

02 abril 2024 18:31 | Actualizado a 03 abril 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Segons Nicolás Sampedro, en una entrevista de Víctor-M. Amela, els joves catalans viatgen a Ceret, Nimes, Saragossa, Vinaròs o Terol (i també a Osca, em consta) per veure les corrides de toros que la llei prohibeix a Catalunya.

Deu ser veritat. Sempre s’ha constatat que vetar una cosa no és la millor manera de suprimir-la. Personalment, les corrides de toros amb mort no em semblen un espectacle edificant, però potser es podien mantenir curses sense mort, on no hi hagués més violència que la que podem trobar en alguns esports.

L’escriptor i ‘exnovillero’ Nicolás Sampedro diu a ‘La Vanguardia’ que els joves tornen a les places de toros, atrets pel fet prohibit

Per als més puristes, els toros sense mort són com el gintònic amb ginebra sense alcohol. Sampedro ho exemplifica amb una cita d’Orson Welles: «El torero és un actor a qui li passen coses de veritat». O sigui, que el risc és l’essència de l’espectacle.

En canvi, jo em quedo més amb el llenguatge que genera la narració periodística, amb la riquesa dels colors dels vestits: «Grosella y oro», «azul noche y oro», «blanco y plata», «grana y oro», «aguamarina y oro», «verde esperanza y oro». És prou bonic. I sense necessitat de matar ningú.

Comentarios
Multimedia Diari