Més de 130 milions per a Tarragona

Es crearan nous accessos a Tarragona, Roda de Berà, l’Hospitalet de l’Infant, el Vendrell, Banyeres del Penedès, per l’AP-7, i Vimbodí i Poblet, per l’AP-2
 

27 marzo 2022 09:56 | Actualizado a 27 marzo 2022 09:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’essencial, sabem que una prestació social, una pensió o una ajuda pública a algú que ho necessita és més important que un quilòmetre de carretera. Primer, les persones. Però també sabem que les carreteres, les vies ferroviàries o les infraestructures serveixen per millorar la mobilitat i la vida diària de la gent, i també la competitivitat de la nostra economia. I només una economia sòlida i productiva pot garantir uns serveis públics d’excel·lència. Socialdemocràcia en estat pur. La formula política del progrés amb llibertat. 

Durant la campanya electoral els i les socialistes vàrem dir que tornaríem a posar les comarques tarragonines al mapa de les inversions de l’executiu després dels anys d’oblit a què ens van condemnar els Governs del PP a Madrid, i els independentistes a Barcelona. Complim, i no de paraula sinó amb realitats concretes. Aquesta setmana, sotmesos com estem a esdeveniments vertiginosos, ha passat quasi desapercebuda una notícia molt important: el Govern progressista del president Pedro Sánchez invertirà 130 milions d’euros per crear nous accessos a les autopistes AP-7 i AP-2 a diferents punts de les comarques de Tarragona.

És una inversió superior, per posar només un exemple, a totes les inversions del Govern ERC-Junts de la Generalitat a la nostra demarcació per aquest 2022, la qual cosa ens dona una idea fefaent de la importància del volum inversor que guanyarem. 
Així, es crearan nous accessos a Tarragona, Roda de Berà, l’Hospitalet de l’Infant, el Vendrell, Banyeres del Penedès, per l’AP-7, i Vimbodí i Poblet, per l’AP-2. D’entre aquestes mesures n’hi ha una de molt destacada: la que preveu connectar l’A-27 des de Montblanc fins a la connexió amb l’autopista AP-2. El Govern de progrés ja ha anunciat que pretén reduir al màxim els terminis d’execució. D’aquesta manera farem un pas de gegant pel que fa a les connexions del Camp de Tarragona i de la Costa Daurada amb l’interior del país. I tots i totes en sortirem guanyant. 

Dit això sabem que la situació és difícil, no volem ni pretenem ocultar-ho. L’agressió de Putin a Ucraïna està provocant un augment dels preus dels productes bàsics derivats de la inflació. Les dificultats a peu de carrer són certes i evidents. A això cal sumar-hi dos anys llargs de pandèmia.

Malgrat tot, no podem caure en el pessimisme antropològic que volen els apòstols del catastrofisme. Són els mateixos que van dir que «mai» arribarien les vacunes, que «mai aconseguiríem els fons europeus i que «mai» el president Pedro Sánchez aconseguiria convèncer els altres líders de la Unió Europea de la necessitat d’impulsar un pla de reactivació. Són els qui defensen que «com més malament, millor», els qui somien veure els carrers cremant (de vegades, literalment). La tessitura és greu, però el Govern ni perd els nervis, ni improvisa, ni sacseja focs artificials. El president Pedro Sánchez garanteix el lideratge necessari en aquests temps convulsos, defensa els nostres interessos a la Unió Europea i manté el pols a les necessitats més importants del país, pensant en millorar la vida quotidiana de cadascú de vosaltres.  

Ens inspirem en el coratge que heu demostrat. El que durant aquests dos darrers anys us ha empès a tirar endavant, tot i les dificultats. Si aquest coratge ara s’apaga, la nit de l’extrema dreta o de qualsevol populisme -del signe que sigui- triomfarà amb els seus discursos d’odi i de menyspreu al considerat ‘altre’. I sabem què és el que vindria a continuació... Per això el Govern progressista mantindrà ferm el timó, sense cedir al pànic, amb les idees clares i les prioritats establertes: estar al costat de la gent en aquests moments de dificultats, reactivar l’economia, ajudar a aquells que més ho necessiten i continuar apostant per Tarragona, com l’excel·lent notícia d’aquesta nova inversió de 130 milions d’euros ha demostrat. Ens en sortirem, en podeu estar segurs.    

Comentarios
Multimedia Diari