Nit de festa. El virus no sap on és, només sap que entre la gentada s’escampa millor

Més polèmica. Els socis de govern, que són en temps pre-electoral vigilen cada relliscada, i si uns fan retret per la rave, els altres el fan per la lentitud del ritme de vacunació

03 enero 2021 19:00 | Actualizado a 04 enero 2021 06:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La rave, la festa, de Llinars del Vallès, ens ha fet veure aquest dissabte passat el Major Trapero en roda de premsa, al costat del conseller d’Interior Miquel Sàmper.

Devia ser la primera que fa per parlar de la seva feina estricta, la d’ara mateix, i no del judici amb sentència absolutòria a l’antiga cúpula de l’interior per l’1 d’Octubre del 2017. Deu ser dels pocs, si no l’únic càrrec restituït del Govern cessat pel 155. Hi ha hagut altres càrrecs intermedis que han tornat a les conselleries on eren, i on no hi ha els els seus antics caps que són o bé a la presó o bé a l’exili.

A Interior, a més de Joaquim Forn empresonat a Lledoners, pels mateixos fets que es va absoldre el Major Trapero, també ha passat Miquel Buch, i ara Miquel Sàmper. No hi ha conselleries fàcils, i menys en temps de pandèmia.

La festa de Llinars, que es va allargar 36 hores, i de la que es va acabar identificant unes 300 persones, i detenint dos dels organitzadors: un noi de 22 anys de Tarragona, i una jove holandesa, mentre s’investiga la responsabilitat de cinc persones més, ha estat la més sonada de les què hem tingut a Catalunya per cap d’any.

N’hi ha hagut de més nombroses com la de la Bretanya, a França amb 2.500 persones fent festa durant tres dies, i de menys com la que hi va haver prop de Madrid, en un xalet de Letícia Sabater.

Del que explicava Trapero, als Mossos els dol no haver detectat, amb més marge de temps aquesta concentració, amb gent vinguda d’arreu d’Europa. Sobretot perquè si som en confinament perimetral a tot Catalunya, a banda del comarcal, no sé pas com es deu controlar tot aquest moviment de caravanes.

La polèmica que ha envoltat la festa, ha girat sobre el temps que van trigar els Mossos en fer el desallotjament. El conseller Sàmper, diu que va parlar amb la consellera Vergés, per saber si Salut marcava algun protocol de control sanitari i evitar que el possible contagi dels concentrats en la festa s’escampin arreu.

Trapero explicava que de resultes d’una festa semblant feta a El Catllar a l’Octubre, per bé que amb un centenar de persones, miren de moure’s amb més prevenció, i això sumat amb que més efectius haurien ajudat a fer-ho abans, i que van esperar a fer-ho de dia, han anat afegint hores a la rave.

Els socis de govern, que són en temps pre-electoral vigilen cada relliscada, i si uns fan retret per la rave, els altres el fan per la lentitud del ritme de vacunació.

De les 60.000 dosis previstes per haver aplicat a Catalunya, només se n’han posat 6.000, i a més sembla que no hi ha les cambres frigorífiques que hi hauria d’haver per conservar les vacunes de Pfizer que necessiten 80 graus de fred. Hi ha medalles per tothom.

Però la Covid-19 no sap ben bé de qui penja cada conselleria, ni quin color té cada govern, ni si el virus és en un ambient festiu com pugui ser la festa de Llinars, o en un de tristesa i aflicció com pugui ser un funeral. Com el que hi va haver amb 700 persones, el doble de les identificades i multades a la rave, a la mesquita del polígon d’entrevies de Tarragonas.

El virus no sap on és, només sap que entre la gentada s’escampa millor. I nosaltres ho sabem bé, per d’altres casos com els de Torredembarra o el Masroig.

Gairebé com la màgia que sura en les cavalcades reials tal dia com demà, i que per comptes de regals, ens farà que la tercera onada esclati la segona quinzena de gener, segons que diu els pronòstics. I aleshores sí que el volum de contagis, d’hospitalitzats i d’ingressats a l’UCI farà feredat de nou. Aleshores tornaran els laments, i seguirem tenint cops de colze entre socis, els mateixos que comparteixen cel.la o exili.

Però l’any arrenca amb promeses d’indult, gairebé com si fossin els bons propòsits de l’any de Pedro Sánchez, que a més ha enviat el seu ministre de Sanitat a la batalla electoral catalana. De què es parlarà més aquesta estranya campanya, de la Covid o del procés?

Periodista. Dirigeix i presenta el programa ‘Més324’ (TV3). Premi Nacional de Comunicació 2015 per la seva llarga experiència en ràdio, va començar a Ràdio Salou (SER) i ha treballat a Catalunya Ràdio a diferents programes (des d’‘El món s’acaba’ a ‘L’oracle’ i com a corresponsal a Madrid. És un dels promotors de Canal Reus TV. 

Comentarios
Multimedia Diari