Res de nou

El poder ha de romandre en mans de la gent, no dels polítics de professió

| Actualizado a 22 mayo 2017 17:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Des de la nostra presentació com a plataforma ciutadana, tot just ara fa un any i pocs mesos, a denouReus se’ns va titllar de tot: de ser la marca blanca d’algun partit polític, de ser els titelles d’un candidat que tan sols volia instal·lar-se a l’Ajuntament, de ser un ‘bluf’ que no aconseguiria ni els vots dels familiars, de no ser una plataforma ciutadana sinó un partit polític disfressat… Res de nou. El temps ha anat demolint un per un tots els rumors, que no s’aguantaven per enlloc més que pel boca-orella, sovint tan malintencionats com carregats de por al canvi.

Quan vam decidir presentar una candidatura a les eleccions municipals ens vam reunir amb gairebé totes les forces d’esquerres que es presentaven a la ciutat i aquestes ens van deixar ben clar que el nostre codi ètic era una barrera infranquejable que cap partit polític convencional ni podia ni volia assumir.

D’això de revocar un càrrec si es demostra mala praxi, de renunciar a les dietes, de confegir les llistes pel talent i no per quotes de partit… res. Res que no sabéssim abans. Res de nou. Vam començar la campanya electoral en inferioritat de condicions, com qualsevol formació que es presenta per primera vegada a uns comicis municipals. Sense cap subvenció pública.

Doncs, tot i així, quasi mil valents i valentes van creure que Reus necessita un canvi en la manera de fer política, que hem estat massa temps en mans de polítics de professió sense complexos a l’hora d’eternitzar-se en el càrrec. Passada ja una setmana des de les eleccions i si no canvien les coses, els autèntics vencedors morals, la CUP, romandran a l’oposició perquè les seves condicions hauran estat desoïdes des de la vella política.

Espero equivocar-me, però tot fa preveure que no hi haurà res de nou a l’alcaldia i l’equip de govern, i per tant els plens municipals, seguiran sent en horari laboral i la ciutadania no podrem tenir-hi la paraula, per posar un exemple.

Res de nou. I per això, continuarem. El poder ha de romandre en mans de la gent, no dels polítics de professió, i durant massa temps ens han explicat el contrari. A denouReus no som com la majoria de formacions que ara entraran en hibernació i no apareixeran pels mercats, assemblees, barris i entitats fins al 2019.

Seguirem treballant com el que som: una plataforma ciutadana que lluita per tal que la cultura, la salut, l’ensenyament, el comerç, la innovació, l’esport i tot el talent que tenim a Reus siguin partícips en les decisions de ciutat. Partícips en el futur d’un Reus que, de nou, estem segurs que tornarà a ser nostre. De la ciutadania.

Comentarios
Multimedia Diari