Reus al cap

Pere rats Sobrepere és una persona que sempre ha portat la seva ciutat, Reus, al cap i al cor

19 mayo 2017 22:18 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Pere rats Sobrepere és una persona que sempre ha portat la seva ciutat, Reus, al cap i al cor. Posseïdor d’una imaginació desbordant –de jovenet ja dissenyava imatges corporatives per a empreses fictícies i creava begudes semblants al Plim que feia tastar als seus amics–, i d’una simpatia extraordinària, ara, que ja no és un nen ni un adolescent, ens regala juntament amb l’Àngels Ollé, un abecedari de la ciutat que en realitat és una passejada per la memòria col·lectiva i també particular dels ciutadans de Reus.

Pere Prats fa molts anys que no viu a Reus. Però quan va anar a Barcelona i es va professionalitzar en el món de la il·lustració ja havia deixat petja a la ciutat, participant en la Colla Sardanista Rosa de Reus, cofundant la Tartana Teatre Estudi, col·laborant amb el Centre de Lectura i dissenyant logos com el del Cine Club.

Sempre que ha pogut, ha mantingut un peu a la ciutat i això li ha permès col·laborar en projectes com el de l’Escola Mowgli, il·lustrar molts llibres com el poemari Marea Alta del seu germà Joan, o fer el cartell de la Festa Major de Sant Pere 2012. L’Àngels Ollé l’introdueix en el món de la il·lustració infantil i una cinquantena de contes de l’Àngels estan il·lustrats pel Pere.

La seva obsessió per la ciutat és la que ha permès tirar endavant aquest vocabulari il·lustrat L’ABZ de Reus (Arola Editors) amb noms de personatges, indrets, entitats, expressions i frases fetes on apareixen tot una corrua de notes reusenques i de persones i coses que només tenen significat pels de casa, pels de tota la vida. Les Caterinetes, el Rogelio, el trole, la Bassa del Just… ens porten una flaire dolça i a la vegada un pèl melancòlica que els hem d’agrair als autors de l’abecedari. Des del record personal, Pere Prats fa un recorregut entranyable pel seu Reus què és alhora el Reus de molta gent.

Comentarios
Multimedia Diari