Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Sant Salvador,
    el camí del canvi a Tarragona

    01 enero 2023 19:58 | Actualizado a 02 enero 2023 07:00
    Xavier Puig Andreu (conseller de Territori)
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Sant Salvador ja compta amb l’esperadíssim espai lúdic i esportiu. On abans hi havia un immens forat inhòspit i erm que dividia el barri, ple de promeses incomplertes de mandats anteriors, ara hi ha un preciós punt de trobada per a públics de tots els gustos i edats al voltant de l’esport i la vida saludable. Un barri emblemàtic que veu materialitzat el compromís de l’alcalde Pau Ricomà amb la cohesió, la salut i la sostenibilitat. Una més de les moltes inversions que estem tirant endavant a Tarragona des del Govern del Canvi que lidera ERC.

    Fa uns dies fèiem la inauguració en una festa que va ser molt concorreguda. Com ja ens va passar en estrenar el Parc Yxart, abans de tallar la cinta la canalla ja s’havia fet seu l’espai i l’havia inaugurat pel seu compte. És clar que sí, com ha de ser!

    Per a qui no ho sàpiga: el parc multiesportiu de Sant Salvador consisteix en un conjunt d’espais per a la pràctica esportiva i l’esbarjo de canalla, joves, adults i gent gran. Tot plegat generant espais tous, porosos i naturals, plantant 66 arbres que faran una bona ombra i netejant el sotabosc del costat. Us recomanem visitar-lo: jocs infantils, cal·listènia, jocs per a avis, futbet, handbol, bàsquet, skate, ping-pong, escacs, espai per a gossos i fins i tot un tiktòdrom!

    El parc multiesportiu de Sant Salvador consisteix en un conjunt d’espais per a la pràctica esportiva i l’esbarjo de canalla, joves, adults i gent gran

    Per arribar aquí hem teixit complicitat amb l’Associació de Veïns de Sant Salvador i la Taula d’Entitats del barri, que ens han ajudat a dibuixar una proposta ben àmplia i diversa. Penseu que aquest és un reclam nascut en temps en què als veïns els encapçalava el nostre company Manel Castaño, que va entomar la companya Cristina Guzmán i que culmina amb en Toni Garcia, actual president, amb qui hem treballat braç a braç.

    Parlant d’equip. Vull agrair al Carles Navarro, el nostre enginyer a Territori, el compromís i la feinada demostrats en aquest projecte i en tants altres. També a l’Albert Melendo, que és qui els coordina, a la Mary López i la gent d’Esports, al nostre equipàs de Brigada i a l’Amat Callen, coordinador de la Xarxa de Centres Cívics.

    Sant Salvador marca el camí del canvi que està seguint Tarragona. Amb la mirada esportiva i saludable, les pròximes parades són les pistes esportives de Sant Pere i Sant Pau i el parc esportiu de Ponent, situat entre Parc Riu Clar i l’Albada. Això anirà en paral·lel a la construcció de diversos carrils bici que cosiran tots els espais de la ciutat, com el carril litoral, el de Llevant i l’ampliació del Pont del Francolí, tots ells proposats i negociats per l’alcalde Ricomà.

    Ens agrada posar les persones al centre. Aquesta victòria de Sant Salvador marca la senda de les millores que farà Tarragona els pròxims anys

    Amb la mirada posada en la convivència, tenim a prop la peonització d’Orosi, la de López Peláez, Maria Cristina i Josepa Massanés i també la del barri del Serrallo, que seran un gran impuls per a tota Tarragona. Sumeu-li les grans inversions aconseguides per aquest govern i veureu que el futur de Tarragona fa il·lusió. Em refereixo a la Ciutat Residencial, el hub cultural de la Savinosa, la Ciutat de la Justícia a l’entorn de Francolí, el nou Joan XXIII o el tramvia que unirà tota Tarragona amb l’àrea metropolitana.

    Com dèiem, estem fent realitat el canvi després d’anys de paràlisi, amb el rumb de la cohesió i la sostenibilitat. Ens agrada posar les persones al centre de les nostres polítiques. Per això, aquesta victòria de Sant Salvador marca la senda de les millores que farà Tarragona els pròxims anys.

    Comentarios
    Multimedia Diari