Sumar per reactivar Reus

El Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus  és un pla ambiciós, un pla al qual destinem 4,5 milions d’euros, és a dir, un esforç molt important, a l’altura del que la ciutat necessita

24 mayo 2020 18:30 | Actualizado a 25 mayo 2020 15:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ja fa una setmana que vam presentar el Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus, el full de ruta per fer front als efectes socials i econòmics de la Covid-19. Ara arriba la part més decisiva: el moment de posar-lo en marxa. I l’hem d’encertar, sí o sí.

Un exemple d’entre la cinquantena de mesures que inclou el pla és la creació de bons per dinamitzar el comerç local. Cada reusenc o reusenca podrà adquirir un bo de 20 euros, que li permetrà gastar 30 euros en un establiment de la ciutat; la diferència l’assumirà l’Ajuntament, cosa que generarà un cost de 416.000 euros per a les arques municipals però un impacte d’1,2 milions en els comerços de la ciutat.

Un altre exemple: es destinarà més d’1 milió d’euros al foment de l’ocupació. Amb aquests diners es contractaran persones per fer treballs públics i socials, es donaran ajuts a empreses i autònoms que han hagut de tancar temporalment i es crearà un nou ajut per a cooperatives. I encara un exemple més: s’ha concretat un paquet de mesures socials i assistencials per un valor de gairebé 740.000 euros per garantir les necessitats i serveis bàsics de tothom que ho necessiti. S’hi inclou, entre altres, un pla de xoc alimentari, accions per combatre la pobresa energètica i el reforç del servei d’ajuda a domicili.

Aquests exemples demostren que el Pla de Reactivació és un pla ambiciós, un pla al qual destinem 4,5 milions d’euros, és a dir, un esforç molt important, a l’altura del que la ciutat necessita, en la línia de l’esforç que estan fent les reusenques i els reusencs. Perquè ara, un cop més, cal situar les persones i la ciutat per davant de tot. 

És, sobretot, un pla de ciutat, i és alhora un pla de territori, perquè Reus sempre ha estat i ha de continuar sent el motor de tota la seva àrea d’influència

Aquest és, sobretot, un pla de ciutat, i és alhora un pla de territori, perquè Reus sempre ha estat i ha de continuar sent el motor de tota la seva àrea d’influència. És un pla liderat des del govern de Reus, però fet des del diàleg i les aportacions dels agents econòmics i socials, polítics i institucionals, perquè només d’aquesta manera, des de la suma i la col·laboració, podia ser l’eina útil i necessària que ens cal. És moment de teixir consensos, i tots i totes ho vam voler deixar ben clar en l’acte de presentació de dilluns passat al Saló de Plens, amb la presència de representants dels sindicats, de la Cambra de Comerç, de la universitat i de tots els grups polítics municipals. Sumant esforços i coneixements avançarem amb fermesa per superar aquest tràngol.

Des del govern, continuarem amb la nostra responsabilitat de liderar la reactivació de la ciutat per superar aquest moment i per anar encara més enllà i preparar-nos per al futur. Per aprofitar les oportunitats que, malgrat tot, ens ofereix aquesta crisi per enfortir les nostres fortaleses i obrir nous horitzons. És hora de donar valor a l’atenció a les persones, a les cures, a la salut comunitària, a la mobilitat sostenible, a un espai públic pensat per a la ciutadania, als productes de proximitat… En definitiva, de posar sobre la taula tot allò que des de fa temps és ben present a la nostra societat i afrontar-ho des d’una visió estratègica, esperançadora i capaç de donar escalf i projecció a les iniciatives que, entre totes i tots, siguem capaços de generar.

 

Carles Pellicer i Noemí Llauradó, alcalde i vicealcaldessa de Reus

Comentarios
Multimedia Diari