Ètica i responsabilitat

19 mayo 2017 19:40 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vivim en la societat de la informació, una societat que demana cada cop més saber el que, el com i el perquè de les coses. Amb l’aparició aquesta setmana dels ‘Panamà Papers’, aquesta frase demostra estar més que mai d’actualitat. No hi ha marxa enrere en el camí cap a una major transparència en tots els àmbits, siguin les administracions públiques, les societats privades i, fins i tot, les actuacions personals. Com a societat ja no demanem únicament honestedat, sinó també ètica i responsabilitat entre les persones que ens governen o les que són referents socials. No s’han fet esperar les reaccions a la primera onada de revelacions d’aquesta enquesta periodística, basada en la filtració més important de la història pel volum de documentació reunida.

A Islàndia, la implicació del primer ministre i de la seva dona, així com la seva actitud durant una entrevista on se’l va qüestionar per la seva relació amb una societat off-shore panamenya, ha aixecat una onada d’indignació ciutadana que ha acabat provocant la seva dimissió. Però no ha estat el cas arreu, i en la majoria de casos les persones implicades han intentat negar o minimitzar el seu compromís en tot aquest afer, a pesar de les evidències que van apareixent.

En un moment tan delicat pel futur del nostre país però també pels estats membres de la Unió Europea, és un problema afegit que demana del nostre Govern una resposta ràpida i exemplar, per demostrar el compromís total i inalterable, demanat i repetit tantes vegades, per avançar cap a un món més just, responsable i transparent.

Àlvaro Solà Pérez

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari